MasterClass 2023: Μας γλύκανε με τα Βολοβάν του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Το πρώτο μαγερικό μάθημα του σεφ και κριτή στους συμμετέχοντες

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Να γλυκάνει τους συμμετέχοντες στο MasterChef 2023 αλλά και τους τηλεθεατές θέλησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί με τη Στέλλα Κατσέ. Έτσι έφτιαξαν βολοβάν με κρέμα passion fruit, ναμελάκα, πατισερί, butterscotch και τηγανητό τουίλ.

Yλικά
 
Πατισερί:

450 ml γάλα
Ένα stick βανίλιας
125 γραμμάρια ζάχαρη
175 γραμμάρια αυγά
60 γραμμάρια βούτυρο 
50 γραμμάρια corn flour 

Butterscotch 
180 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια γλυκόζη 
100 γραμμάρια νερό 
90 γραμμάρια βούτυρο 
190 κρέμα γάλακτος
Ένα stick βανίλιας
Αλάτι 

Ναμελάκα 
160 γραμμάρια γάλα 
60 γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια γλυκόζη 
10 γραμμάρια ζελατίνη 
320 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 

Τουϊλ
330 γραμμάρια νερό 
130 ml λάδι 
40 γραμμάρια αλεύρι 
8 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Αλάτι 

Εκτέλεση

Βολοβάν: Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε κύκλους με ένα κουπάτ. Κάθε βολοβάν θα έχει δύο κύκλους, στον δεύτερο κόβουμε έναν μικρότερο εσωτερικό κύκλο και κρατάμε μόνο το εξωτερικό στεφάνι. Κολλάμε το στεφάνι πάνω στον ολόκληρο κύκλο με λίγο χτυπημένο αυγό. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα βολοβάν. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.

Ναμελάκα: Βάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό για να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Βάζουμε το γάλα στη λευκή σοκολάτα μέσα σε έναν δοσομετρητή και χτυπάμε το μείγμα με μπίμερ. Προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος.

Butterscotch: Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μία κατσαρόλα, μαζί με το νερό. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ζεσταίνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Μόλις εξατμιστεί, σβήνουμε με κρέμα γάλακτος. 

Πατισερί: Ζεσταίνουμε γάλα, ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τα στικ της βανίλιας μέσα στο γάλα. Σουρώνουμε το γάλα, προσθέτουμε τα αυγά και γυρνάμε πίσω στο μάτι, προσέχοντας μην καούν τα αυγά. Μόλις σφίξει, κρατάμε στο ψυγείο. 

Τουίλ: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπασίνα και τα ανακατεύουμε. Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε μια ποσότητα και περιμένουμε να εξατμιστεί η υγρασία. 

Εκτέλεση - στήσιμο

Γεμίζουμε το βολοβάν με κρέμα πατισερί. Ραντίζουμε με butterscotch και προσθέτουμε λίγη από τη ναμελάκα. Τοποθετούμε το τουίλ, φρέσκα μούρα και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Ραντίζουμε με butterscotch. 

Δείτε κι άλλες συνταγές του MasterClass

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top