Χονδρά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο και ξινομυζήθρα

Μία απολαυστική συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Ένα ζεστό μαμαδίστικο πιάτο ιδανικό για τις κρύες ημέρες του χειμώνα μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Δείτε τη συνταγή για χονδρά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο και ξινομυζήθρα!

Κις λορέν με λουκάνικο και πράσο - Τέλειο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά:

  • 1,2 κιλά Κοτόπουλο κομμένο σε μέτριες μερίδες
  • 1 πακέτο Μακαρόνια χονδρά No3
  •  2 Ξερά κόκκινα κρεμμύδια, μέτρια
  •  1 Καρότο μικρό
  •  3 Σκελίδες σκόρδο
  •  60 γρ. Ελαιόλαδο
  •  60 γρ. Κρασί κόκκινο
  •  800 γρ. Ντοματίνια σε σάλτσα
  •  200 γρ. Ζωμό λαχανικών
  •  2 Φύλλα δάφνης
  •  1 κ.γ. Μπούκοβο γλυκό
  •  1/2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
  •  1/2 κ.γ. Μπαχάρι σε σκόνη
  •  2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  •  1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
  •  10 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
  •  2 κ.σ. Βούτυρο
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα - Η light πρόταση για πεντανόστιμα κανελόνια

Εκτέλεση:

• Σε κατσαρόλα με πλατιά βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Τοποθετούμε σε ένα σκεύος τις μερίδες κοτόπουλο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
• Σοτάρουμε τις μερίδες κοτόπουλο για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
• Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.
• Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1 λεπτό, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε μαζί με τη σάλτσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, την κανέλα, το μπαχάρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά.
• Σβήνουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε νερό σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
• Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
• Σουρώνουμε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
• Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τα μακαρόνια, από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα και την ξινομυζήθρα σπασμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top