Κανελόνια με σπανάκι και φέτα - Η light πρόταση για πεντανόστιμα κανελόνια

Μία απολαυστική συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία υπέροχη μαμαδίστικη συνταγή μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Τα κανελόνια γεμίζουν με σπανάκι και φέτα, μπαίνουν στο φούρνο και όλη η οικογένεια ανυπομονεί να το απολαύσει!

4 διαφορετικές συνταγές για να μαγειρέψεις τυρόπιτα

Υλικά:

•    250 γρ. κανελόνια 
•    1,2 κιλά σπανάκι 
•    5 κ.σ. ελαιόλαδο 
•    1 μεσαίο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
•    2 σκελίδες σκόρδο 
•    2 πράσα το λευκό μέρος
•    150 γρ. τυρί φέτα 
•    200 γρ. γραβιέρα τριμμένη 
•    120 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
•    400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
•    ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο 
•    Αλάτι 
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Βελουτέ σούπα με ψητά καρότα και άρωμα από τζίντζερ

Εκτέλεση:

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς. 
•    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία κατσαρόλα με πλατιά βάση και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. 
•    Κόβουμε τα πράσα κατά μήκος στη μέση, στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για 5 με 6’. 
•    Προσθέτουμε χοντροκομμένο τα φύλλα από το σπανάκι τμηματικά και τα σοτάρουμε καθώς ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους, για 5’. 
•    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε και το σοτάρουμε για 1’. 
•    Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σπανάκι στην άκρη να κρυώσει για 10’ .
•    Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε μικρά κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ½ ποσότητα από την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά μεταξύ τους. 
•    Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί (25*33), γεμίζουμε ισόποσα τα κανελόνια με τη γέμιση από σπανάκι και τα τοποθετούμε στη βάση του ταψιού κολλητά το ένα στο άλλο ώστε να την καλύψουμε. 
•    Προσθέτουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους και περιχύνουμε τα κανελόνια. 
•    Πασπαλίζουμε από πάνω ομοιόμορφα με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 
•    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 30 ‘. 
•    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 και ψήνουμε ώστε να πάρει χρώμα για ακόμα 10’ με 15’. 
•    Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10’. 
•    Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε . 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top