4 διαφορετικές συνταγές για να μαγειρέψεις τυρόπιτα

Μήπως έφτασε η στιγμή να δοκιμάσεις κάτι άλλο πέρα από την κλασική;

Είναι η αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων. Η τυρόπιτα «τρυπώνει» στο Lunch Box για το γραφείο και στο σακίδιο για το σχολείο. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου 4 διαφορετικές συνταγές για να απολαύσεις την τυρόπιτα... αλλιώς!

Φτιάξτε την ωραιότερη τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Λαχταριστή τυρόπιτα με μέλι

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα
  • 500γρ φέτα
  • 300γρ γραβιέρα
  • 150ml γάλα
  • 150γρ γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • Δυόσμο
  • 100γρ μέλι
  • Σουσάμι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια μεγάλη μπασινα θρυμματίζουμε την φέτα και τρίβουμε την γραβιέρα
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το μεταφέρουμε στα τυριά
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, και ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και ρίχνουμε Αλάτι και πιπέρι
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση φύλλο και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, και από πάνω την γέμιση μάς
  • Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μάς και τα φύλλα
  • Χαράζουμε την πίτα μάς και ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 1 ώρα
  • Όταν η πίτα μας έχει κρυώσει ρίχνουμε από πάνω μέλι και σουσάμι.

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:

· 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
· 240 γρ. ηλιέλαιο
· 240 γρ. γάλα 3,5%
· 5 αυγά
· 600 γρ. τυρί φέτα
· 200 γρ. γιαούρτι 2%
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα
   Υλικά για το σερβίρισμα
· 10 φύλλα φρέσκο θυμάρι

5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Εκτέλεση:

· Αρχικά, προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1’.
· Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα , το πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμα 2’.
· Τρίβουμε τη φέτα σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα φύλλα από τα μυρωδικά, ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή με μαριζ.
· Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Αλείφουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο, στα τοιχώματα και τη βάση, στρογγυλού ταψιού(34 εκατοστά).
· Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 50’.
· Σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια με τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.

Τυρόπιτα στο τηγάνι

Υλικά:

  • 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • Ρίγανη φρέσκια 
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 1 αυγό
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 80 γρ. ελαιόλαδο 

5 διαφορετικές συνταγές για να μαγειρέψεις τυρόπιτα

Τυρόπιτα με απάκι

Υλικά:

•    8 φύλλα κρούστας
•    200 γρ. απάκι (ψιλοκομμένο)
•    400 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
•    200 γρ. κατίκι
•    200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
•    100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
•    4 αυγά
•    7 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
•    Αλάτι – πιπέρι
•    180 γρ. ελαιόλαδο (για τα φύλλα)

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top