Είναι η αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων. Η τυρόπιτα «τρυπώνει» στο Lunch Box για το γραφείο και στο σακίδιο για το σχολείο. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου 4 διαφορετικές συνταγές για να απολαύσεις την τυρόπιτα... αλλιώς!
Λαχταριστή τυρόπιτα με μέλι
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλα χωριάτικα
- 500γρ φέτα
- 300γρ γραβιέρα
- 150ml γάλα
- 150γρ γιαούρτι
- 3 αυγά
- Δυόσμο
- 100γρ μέλι
- Σουσάμι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη μπασινα θρυμματίζουμε την φέτα και τρίβουμε την γραβιέρα
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το μεταφέρουμε στα τυριά
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, και ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και ρίχνουμε Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση φύλλο και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, και από πάνω την γέμιση μάς
- Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μάς και τα φύλλα
- Χαράζουμε την πίτα μάς και ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 1 ώρα
- Όταν η πίτα μας έχει κρυώσει ρίχνουμε από πάνω μέλι και σουσάμι.
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:
· 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
· 240 γρ. ηλιέλαιο
· 240 γρ. γάλα 3,5%
· 5 αυγά
· 600 γρ. τυρί φέτα
· 200 γρ. γιαούρτι 2%
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα
Υλικά για το σερβίρισμα
· 10 φύλλα φρέσκο θυμάρι
5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά
Εκτέλεση:
· Αρχικά, προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1’.
· Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα , το πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμα 2’.
· Τρίβουμε τη φέτα σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα φύλλα από τα μυρωδικά, ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή με μαριζ.
· Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Αλείφουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο, στα τοιχώματα και τη βάση, στρογγυλού ταψιού(34 εκατοστά).
· Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 50’.
· Σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια με τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.
Τυρόπιτα στο τηγάνι
Υλικά:
- 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4-5 φύλλα δυόσμου
- Ρίγανη φρέσκια
- Θυμάρι φρέσκο
- 1 αυγό
- 4 φύλλα κρούστας
- 80 γρ. ελαιόλαδο
Τυρόπιτα με απάκι
Υλικά:
• 8 φύλλα κρούστας
• 200 γρ. απάκι (ψιλοκομμένο)
• 400 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
• 200 γρ. κατίκι
• 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
• 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
• 4 αυγά
• 7 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
• Αλάτι – πιπέρι
• 180 γρ. ελαιόλαδο (για τα φύλλα)
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.