MasterClass: Φτιάξτε εύκολα λαχταριστό ψωμί

Μία συνταγή της αρτοποιού Ιάνθης Μιχαλάκη

 

Aυτό που δε λείπει σχεδόν ποτέ από ένα τραπέζι, το ψωμί ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του σημερινού MasterClass (6/3/22).

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μαγειρεύει λαβράκι τηγανιτό με σούπα τεμτσούγιου

Η καλεσμένη του Σωτήρη Κοντιζά, η αρτοποιός Ιάνθη Μιχαλάκη, έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στους διαγωνιζόμενους αλλά και στους τηλεθεατές για τη σωστή διαχείριση του ψωμιού και τη σημασία του καλού ψωμιού, στην καθημερινή γαστρονομική μας κουλτούρα.

ιανθη μιχαλακη masterchef ψωμί

Η συνταγή της Ιάνθης Μιχαλάκη για λαχταριστό ψωμί:
ιανθη μιχαλακη masterchef ψωμί masterclass

  • 310 γρ. νερό
  • 200 γρ. αλεύρι με χαμηλή πρωτεινή
  • 215 γρ. αλεύρι με υψηλή πρωτεινη
  • 30 γρ. αλεύρι σίτου ολικής άλεσης
  • 80 γρ. προζύμι
  • 8 γρ. αλάτι
  1. Αναμειγνύουμε το νερό με τα άλευρα.
  2. Ξεκουράζουμε για 1 ώρα (αυτόλυση)
  3. Προσθέτουμε το προζύμι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  5. Ξεκουράζουμε για 3μιση/4 ώρες και ανά μία ώρα κάνουμε ένα καλό δίπλωμα στο ζυμάρι.
  6. Μετα τη λήξη των 4 ωρών, σχηματίζουμε το ζυμάρι σε μία μπάλα και το ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
  7. Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε ένα καρβελάκι και τοποθετούμε στο ειδικό καλάθι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 14-18 ώρες.
  8. Αναποδογυρίζουμε σε μία πέτρα ψησίματος και χαράζουμε κατά μήκος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 με υγρασία για 30 λεπτά και στη συνέχεια για ακόμη 20 στους 210.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top