Λαχταριστή κασερόπιτα με πολέντα και λιαστές ντομάτες

Μία εύκολη συνταγή που θα λατρέψεις

Αν σας αρέσουν οι πίτες δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή «Breakfast@star».

Δύο αλμυρές πίτες που θα σας ξετρελάνουν!

Ο σεφ για άλλη μία φορά μέσα από τη στήλη που διαθέτει στην εκπομπή του Star ετοίμασε μία ξεχωριστή συνταγή την οποία μπορείς να φτιάξεις ακόμα κι αν είσαι αρχάριος στη μαγειρική.

Σπιτικές πίτες για σουβλάκια

Πρόκειται για μία λαχταριστή κασερόπιτα με πολέντα και λιαστές ντομάτες.

Υλικά της Συνταγής

· 2 φύλλα σφολιάτας
· 500 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
· 60 γρ. πολέντα
· 500 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
· 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
· ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
· 3 αυγά
· 1 αυγό μόνο το κρόκο για το άλειμμα
· 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 1 κ.γ. σουσάμι λευκό

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
· Πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τη πολέντα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2’, μέχρι η πολέντα να αρχίσει να φουσκώνει.
· Σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τη λιαστή ντομάτα, , το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, ψιλοκομμένη τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
· Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος, ώστε να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
· Σπάμε και χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, σε ένα μπολ.
· Ξεσκεπάζουμε το μπολ με το μείγμα από τα τυριά, προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε για λίγο σε μια άκρη.
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς.
· Λαδώνουμε ένα ταψί (33*40), ανοίγουμε το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας και το στρώνουμε στη βάση του ταψιού με τις άκρες του να προεξέχουν.
· Ανακατεύουμε τη γέμιση, τη μεταφέρουμε μέσα στο ταψί, επάνω από το φύλλο και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του.
· Στη συνέχεια σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο τη γέμιση και το πατάμε ελαφρά από πάνω με τα χέρια μας, ώστε να μην εγκλωβιστεί αέρας ανάμεσα από το φύλλο και τη γέμιση.
· Αφήνουμε τις άκρες να προεξέχουν 3 εκατοστά περίπου από το ταψί και κόβουμε όσο περισσεύει.
· Γυρνάμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα στο ταψί και δίνουμε ωραίο σχήμα, για να κλείσουμε την πίτα μας .
· Ανακατεύουμε το κρόκο του αυγού με ένα πιρούνι σε ένα μπολ και το αλείφουμε με ένα πινέλο πάνω από το φύλλο.
· Χαράζουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι.

Δείτε το Breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top