Πεντανόστιμη κιμαδόπιτα με κιμά κοτόπουλο

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει άλλη μία υπέροχη ιδέα

Τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει και όλοι χουχουλιάζουμε σπίτι μας, τι πιο από το να απολαμβάνουμε και μία ζεστή πίτα;

Σας αρέσουν οι πίτες; Πάρτε μερικές ιδέες για την καραντίνα

Έτσι λοιπόν ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης έφτιαξε κιμαδόπιτα με κιμά κοτόπουλο και πατσαβουρόφυλλο.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Γεμιστές πίτες στον ατμό με χοιρινό, μαρμελάδα τομάτας και τυρί

Υλικά

1 συσκευασία πατσαβουρόφυλλο χωριάτικο 

700 γρ. κιμά από μπούτι κοτόπουλο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο καρότο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
1/2 φλ. γλυκό ή λευκό κρασί
1 φλ. σάλτσα τομάτας
1/2 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
3 μεσαία αυγά
300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, χωρίς καθόλου ελαιόλαδο. Λαδώνουμε τον κιμά κοτόπουλου με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα και φροντίζουμε να τον απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της. Καβουρδίζουμε πάρα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να έχει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα για περίπου 10 – 12 λεπτά.

Βήμα 2

 Συνεχίζουμε με το καρότο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για περίπου 10’ μέχρι να εξατμιστούν αρκετά τα υγρά των λαχανικών. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και αφού ανακατέψουμε ελαφρώς, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις έχει σχεδόν εξατμιστεί προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και το ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει αρκετά ο κιμάς και να μην είναι πολύ ρευστός. Τον αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

Είσαι vegetarian; Αυτές τις πίτες θα τις λατρέψεις

Βήμα 3

Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέσουμε τα αυγά.

Βήμα 4

 Λαδώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε πολύ καλά (με το υπόλοιπο ελαιόλαδο). Επαναλαμβάνουμε το λάδωμα και στο επόμενο φύλλο μέχρι να έχουμε 4 φύλλα πριν βάλουμε τη γέμιση. Τοποθετούμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά για να βγάλουμε πιθανό αέρα που έχει εγκλωβιστεί ενδιάμεσα. Τοποθετούμε άλλο 1 φύλλο πάνω από τη γέμιση, το οποίο έχουμε διπλώσει και λαδώσει ενδιάμεσα. Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο, το οποίο και τοποθετούμε κανονικά. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει.

Βήμα 5

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή αέρα βάζοντας το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου για 55 λεπτά με 1 ώρα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε και άλλες συνταγές μαγειρικής εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top