Σας αρέσει ο μπακλαβάς; Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε

Βήμα-βήμα όλη η διαδικασία από τον Λάμπρο Βακιάρο

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής και έφτιαξε ένα σιροπιαστό γλυκό που αρέσει στους περισσότερους.

Το πιο νόστιμο επιδόρπιο: Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού chessecake φράουλα

Ο σεφ ετοίμασε τάρτα μπακλαβά με παρφέ βανίλιας και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Φτιάξε μόνος σου υπέροχο κιουνεφέ

Υλικά

 Για το σιρόπι
•    100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    100 γρ. νερό

Για τα φύλλα

•    10 – 11 φύλλα κρούστας για γλυκά
•    100 γρ. ζάχαρη
•    100 γρ. μιξ ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης)
•    5 γρ. κανέλα
•    1 γρ. γαρύφαλλο
•    180 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)

Αφιέρωσε 30 λεπτά και φτιάξε παγωτό βανίλια με βουτυρένια καραμέλα

Για τη γέμιση

•    70 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
•    150 γρ. μέλι
•    120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    3 γρ. αλάτι
•    3 μεσαία αυγά
•    5 γρ. βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες
•    2.5 γρ. κανέλα
•    300 γρ. μιξ ξηρούς καρπούς (σπασμένα σε χοντρά κομμάτια)

Για το σερβίρισμα

•    Παρφέ παγωτό βανίλια


Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top