Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής και έφτιαξε ένα σιροπιαστό γλυκό που αρέσει στους περισσότερους.
Το πιο νόστιμο επιδόρπιο: Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού chessecake φράουλα
Ο σεφ ετοίμασε τάρτα μπακλαβά με παρφέ βανίλιας και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
Για το σιρόπι
• 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 100 γρ. νερό
Για τα φύλλα
• 10 – 11 φύλλα κρούστας για γλυκά
• 100 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. μιξ ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης)
• 5 γρ. κανέλα
• 1 γρ. γαρύφαλλο
• 180 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
Αφιέρωσε 30 λεπτά και φτιάξε παγωτό βανίλια με βουτυρένια καραμέλα
Για τη γέμιση
• 70 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
• 150 γρ. μέλι
• 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 3 γρ. αλάτι
• 3 μεσαία αυγά
• 5 γρ. βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες
• 2.5 γρ. κανέλα
• 300 γρ. μιξ ξηρούς καρπούς (σπασμένα σε χοντρά κομμάτια)
Για το σερβίρισμα
• Παρφέ παγωτό βανίλια
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ