Ένα αραβικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με λεπτή ζύμη που μοιάζει με ζυμαρικό, έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής.
Αφιέρωσε 30 λεπτά και φτιάξε παγωτό βανίλια με βουτυρένια καραμέλα
Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» πώς να φτιάξουν το κιουνεφέ.
Υλικά
Για το σιρόπι
• 300 γρ. νερό
• 350 γρ. ζάχαρη
• 1 φλούδα λεμόνι
Για το κιουνεφέ
• 250 γρ. φύλλο κανταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 100 + 50 γρ. φρέσκο βούτυρο (μισό αγελαδινό μισό αιγοπρόβειο)
• 3.5 γρ. μελάσα
• 125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
• 125 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
• Φυστίκια Αιγίνης (τριμμένα)
Για το γαρνίρισμα
• Τριμμένο φυστίκι
• Παγωτό καϊμάκι
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ