Φτιάξε μόνος σου υπέροχο κιουνεφέ

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδωσε τη συνταγή για το αραβικό επιδόρπιο

Ένα αραβικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με λεπτή ζύμη που μοιάζει με ζυμαρικό, έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής.

Αφιέρωσε 30 λεπτά και φτιάξε παγωτό βανίλια με βουτυρένια καραμέλα

Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» πώς να φτιάξουν το κιουνεφέ.

Σε έπιασε λιγούρα; Φτιάξε την πιο τραγανή μπουγάτσα

Υλικά

Για το σιρόπι
•    300 γρ. νερό
•    350 γρ. ζάχαρη
•    1 φλούδα λεμόνι

Για το κιουνεφέ
•    250 γρ. φύλλο κανταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ (σε θερμοκρασία δωματίου)
•    100 + 50 γρ. φρέσκο βούτυρο (μισό αγελαδινό μισό αιγοπρόβειο)
•    3.5 γρ. μελάσα
•    125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
•    125 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)
•    Φυστίκια Αιγίνης (τριμμένα)
 
Για το γαρνίρισμα

•    Τριμμένο φυστίκι
•    Παγωτό καϊμάκι

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή   «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top