Το πιο νόστιμο επιδόρπιο: Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού chessecake φράουλα

Δείτε βήμα-βήμα ολόκληρη τη διαδικασία

Θέλετε να φάτε κάτι γλυκό και συνάμα δροσερό; Ο Λάμπρος Βακιάρος έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» συνταγή για παγωμένες μπάρες γιαουρτιού chessecake φράουλα.

Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Σε έπιασε λιγούρα; Φτιάξε την πιο τραγανή μπουγάτσα

Υλικά

•    500 γρ. φράουλες
•    150 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
•    1 κλ. στραγγιστό γιαούρτι
•    70 γρ. μέλι
•    200 γρ. τυρί κρέμα
•    200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

Φτιάξε μόνος σου υπέροχο κιουνεφέ

Διαδικασία 

1.  Προσθέτουμε στο μούλτι 4-5 φράουλες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε τις πολτοποιημένες φράουλες σε ένα μικρό μπολάκι και τις κρατάμε για το τελικό στόλισμα. Στο ίδιο μούλτι προσθέτουμε 200 γρ. φράουλες και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε.
2. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις δούμε ότι το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί θρυμματίζουμε με τα χέρια μας, αφού πρώτα κρατήσουμε 3-4, όλα τα μπισκότα άλλα σε μεγαλύτερα και άλλα σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε 3-4 ψιλοκομμένες) και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
3.    Μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 30×40 εκ., στα οποία έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε ομοιόμορφα φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση.
4.    Στολίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε, τα οποία και θρυμματίζουμε στην επιφάνεια, τη σάλτσα φράουλας από το βήμα 1 και τις ψιλοκομμένες φράουλες που κρατήσαμε από το βήμα 2.
5.    Καλύπτουμε τα ταψιά με μεμβράνη και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες, μέχρι οι μπάρες να παγώσουν. Στη συνέχεια, τις σπάμε παγωμένες σε μικρότερα κομμάτια και ιδανικά τις αποθηκεύουμε στη κατάψυξη σε σακούλες zip.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top