Γιατί η κανέλα είναι το καλύτερο ιατρικό - Ποια τα οφέλη της

Πώς να τη χρησιμοποιήσετε σωστά

Στικς κανέλας

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ακούσει είτε από γιαγιάδες και παππούδες είτε από κάποιον μεγαλύτερο και παλαιότερο για τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας. Η χρήση της είναι ευρεία τόσο στη μαγειρική όσο και στην Παρασκευή ευεργετικών ροφημάτων για την υγεία.

Η καθημερινή συνήθεια που θα μας κάνει να ζήσουμε περισσότερο!

Η μυρωδιά της κανέλας έχει συνδυαστεί στο μυαλό μας με γιορτές, Χριστούγεννα, κρύο και με τον καπουτσίνο… Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι πάρα πολλές, μερικές από τις οποίες είναι οι εξής:

1. Βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα

Αν σας ταλαιπωρεί κάποιο κρύωμα ή γρίπη, το να πιείτε μια κούπα τσάι μπορεί να σας χαλαρώσει ενώ ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Προσθέτοντας, μάλιστα, λίγη κανέλα σε μια κούπα τσάι από τζίντζερ, θα βοηθήσετε να πέσει ο πυρετός και να μειωθεί ο βήχας σας. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες οι οποίες βοηθούν πολύ σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη; - Δες τι μπορείς να κάνεις

2. Βοηθά στο πρήξιμο 

Αν έχεις πρόβλημα με τη χώνεψη ή αισθάνεσαι το στομάχι σου πρησμένο, ένα τσάι από κανέλα μετά το γεύμα σας θα σας ανακουφίσει, καθώς θα αποτρέψει τα στομαχικά προβλήματα και θα μειώσει τη φλεγμονή. 

Πέντε έξυπνα tips για να σταματήσεις το τσιμπολόγημα

3. Υπεργλυκαιμία και σακχαρώδης διαβήτης

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση κανέλας μειώνει αισθητά το σάκχαρο στο αίμα στα άτομα που συμμετείχαν στις εν λόγω έρευνες κι έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 ή εμφάνιζαν συμπτώματα προ-διαβήτη.

Η κανέλα φαίνεται να μοιράζεται τους ίδιους μηχανισμούς δράσης με αρκετά από τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά και στοχεύουν στον έλεγχο του σακχαρώδη διαβήτη. Ο σημαντικότερος εξ’ αυτών σχετίζεται με τη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της κανέλας στην ουσία κινναμαλδεΰδη. 

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Τα ευεργετικά οφέλη της κανέλας, ωστόσο, δε σταματούν εδώ, μιας και η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι το πικάντικo μπαχαρικό ενδέχεται να μειώνει την ολική χοληστερόλη, την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια!

Όσο για την ιδανική δοσολογία; Αρκεί 1 κ.γ. κανέλα την ημέρα για να βρεις την υγεία σου!

Θέλετε να χάσετε κιλά; Τι να αποφύγετε να φάτε το πρωί

Μπορείτε να βρείτε το αιθέριο έλαιό της σε καταστήματα με βότανα και φυσικές τροφές. Ψεκάστε το στο πόδι σας αφότου το έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά. Αφήστε το ν’ απορροφηθεί όλη νύχτα. Για να μη λερώσει τα σκεπάσματά σας, φορέστε κάλτσες ή καλύψτε τα πόδια σας με ένα καθαρό πανί. Δρα επίσης και ως φυσικό αποσμητικό για τα πόδια σας.

Πώς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

4. Βοηθά στην πρόληψη από το Αλτσχάιμερ

Σύμφωνα με έρευνα, η επικατεχίνη και η κινναμαλδεΰδη στην κανέλα, υποστηρίζουν την καλή εγκεφαλική υγεία και αποτρέπουν ή επιβραδύνουν την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Θέλεις να χάσεις λίπος από την κοιλιά; Οι δύο αλλαγές που πρέπει να κάνεις

5. Προστατεύει την καρδιά

Πέρα από τη μείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, μειώνει και την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι η μείωση της αρτηριακής πίεσης επέρχεται ακόμη πιο γρήγορα από τη βελτίωση της γλυκόζης στο αίμα. 

Πέντε υγιεινά snacks για τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης

6. Αντιθρομβωτική δράση

Η κινναμαλδεΰδη που περιέχει η κανέλα έχει διερευνηθεί για την επίδρασή της στα αιμοπετάλια και φέρεται ότι βοηθάει στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων.

Aυτά είναι τα γλυκά που μπορείς να φας αν κάνεις δίαιτα

7. Αντιμικροβιακή δράση

Γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για την αντιμικροβιακή της δράση, η κανέλα αξιοποιείται ως υλικό σε παραδοσιακά εθνικά φαγητά, ιδιαιτέρα σε εκείνα που περιέχουν ωμά τρόφιμα, λόγω των συστατικών της που έχουν την ικανότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.ά.

Κουνουπίδι: Κι όμως υπάρχει τρόπος το παιδί σου να το λατρέψει

8. Για το δέρμα

Είναι εξαιρετική και για το δέρμα σας όπως και για τα εσωτερικά σας όργανα. Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα την ημέρα (σε ένα τσάι για παράδειγμα), προστατεύει τα κύτταρά σας και μειώνει τα σημάδια γήρανσης χάρη στα αντιοξειδωτικά της. Προστατεύει επίσης το δέρμα από επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων της μόλυνσης και της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Θέλεις να χάσεις βάρος; Δώσε μια ευκαιρία στις φυτικές ίνες!

9. Χαλαρώνει

Η κανέλα είναι αντιφλεγμονώδης και κατά συνέπεια χρησιμοποιείται συχνά στα χαλαρωτικά μασάζ. Βοηθά να χαλαρώσουν οι κουρασμένοι μύες.

Πολλοί αθλητές κάνουν μασάζ με έλαιο κανέλας μετά από τις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Τα απίστευτα οφέλη της κανέλας στην υγεία μπορείτε να τα απολαύσετε και στο μπάνιο. Γεμίζετε μια μπανιέρα με καυτό νερό και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας κανέλα.

Μουλιάστε για 15 λεπτά (ή έως ότου κρυώσει το νερό) ενώ ακούτε μουσική ή διαβάζετε ένα βιβλίο.

Γιατί ωφελεί να γυμνάζεσαι έξω τον χειμώνα

10. Ανακουφίζει από τις κράμπες περιόδου

Οι γυναίκες οι οποίες έχουν άσχημες κράμπες κατά την περίοδό τους βρίσκουν ανακούφιση σε μια κούπα με ζεστό νερό και κανέλα πριν πέσουν στο κρεβάτι. Βοηθά με τον κοιλιακό πόνο και χαλαρώνει τους μυς σας. Μπορείτε επίσης να την πιείτε και σε τσάι ώστε να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε τις απαραίτητες 8 ώρες.

Συντάκτης: Allyou Team

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top