Θέλετε να χάσετε κιλά; Τι να αποφύγετε να φάτε το πρωί

Ποιος είπε πως μόνο το βράδυ δεν πρέπει να τρως βαριά;

πρωινό

Εντάξει δεν είπαμε πως κάποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να μη τις καταναλώνεις ποτέ, αλλά αν θες να χάσεις τα κιλά των γιορτών θα πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωσή τους ακόμη και το πρωί. 

Aυτά είναι τα γλυκά που μπορείς να φας αν κάνεις δίαιτα

Μπέικον, ζαμπόν και λουκάνικα 

Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν νιτρικά άλατα, που συνδέονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον καρκίνο δημοσίευσε μια λίστα με τα 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τον κίνδυνο του καρκίνου. Η αποφυγή των νιτρικών είναι ένα από αυτά. Άρα, άσε κατά μέρος το αγγλικού τύπου πρωινό και υιοθετήστε πιο υγιεινές επιλογές, όπως ομελέτα ή τοστ με άπαχο τυρί.

Πίτσα: Πώς να την κάνεις πιο υγιεινή

Τα ζαχαρούχα δημητριακά 

Μερικά δημητριακά είναι πλούσια σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα όταν τα καταναλώνεις το πρωί, να αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου. Αυτή η αύξηση δημιουργεί υπογλυκαιμία και πεινάς πολύ πιο γρήγορα. Οπότε, καλά θα κάνεις να προτιμάς εκείνα που περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αν θες γεύση, αλλά κι ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρόσθεσε καρύδια ή λιναρόσπορο. 

Τα κέικ, τα doughnut και τις σφολιάτες

Γιατί πολύ απλά δε θα σε κρατήσουν για πολύ και αν πεινάς όλη μέρα, αυξάνεις τις πιθανότητες για παχυσαρκία, καρδιαγγειακά και διαβήτη. Φρόντισε λοιπόν το πρωινό σου να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που θα σε γεμίσει ενέργεια και θετική διάθεση.

Επιμέλεια:  MyLife Team 

Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top