Φωτιά σε κελί στο Άγιο Όρος- Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς

Ο ιερομόναχος, ο μοναδικός που εγκαταβιεί στο Καλύβι, απομακρύνθηκε έγκαιρα

Φωτιά σε κελί στο Άγιο Όρος- Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς

Φωτιά ξέσπασε σε κελί μονής στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στο Ιερό Καλύβι της Ζωοδόχου Πηγής, που ανήκει στη Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα και αποτελεί εξάρτημα της Μονή Κουτλουμουσίου. 

Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος, ο μοναδικός που εγκαταβιεί στο Καλύβι, απομακρύνθηκε άμεσα, χωρίς να κινδυνέψει, σύμφωνα με το voria.gr. Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 10 πυροσβέστες.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και στόχος ήταν να μην επεκταθεί σε διπλανά κελιά, τα οποία ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και εγκαταβιούν σε αυτά δεκάδες μοναχοί.  Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν και πολλοί μοναχοί.

Φωτιά σε κελί στο Άγιο Όρος- πηγή φωτογραφία voria.gr

Φωτιά σε κελί στο Άγιο Όρος - πηγή φωτογραφία voria.gr

Πληροφορίες της Voria αναφέρουν πως το κτίριο του κελιού καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και γίνεται προσπάθεια να διασωθεί ο ιερός ναός. 

Η Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, βρίσκεται σε μια κατάφυτη πλαγιά, ανάμεσα στις μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων, κοντά στις Καρυές. Είναι σε απόσταση μόλις 20 λεπτών, στα ανατολικά από το μοναστήρι του Κουτλουμουσίου και κελλιά, καλύβες και Κυριακό αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top