Κορινθία: Ο παλαιοχριστιανός εξηγεί γιατί δε στέλνει τα παιδιά στο σχολείο

«Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή. Χάρη τους κάνω που δουλεύω»

Για την οικογένειά του, τις κατηγορίες περί αιμομιξίας και την εξ αποστάσεως εργασία στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ερέτριας μίλησε στον ΑΝΤ1 ο παλαιοχριστιανός, ο οποίος έμενε σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία με την οικογένειά του.

«Είμαι παλαιοημερολογίτης, οι παλαιοημερολογίτες είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γνώρισα κάποιον κληρικό του παλαιού και έτσι έγινα κι εγώ», είπε αρχικά.

Παλαιοχριστιανός: Δεν τον άφησαν πάλι να δει τον 15χρονο γιο του στο Παίδων

Στη συνέχεια σημείωσε πως για να μεγαλώσει τα παιδιά του έκανε διάφορες δουλειές κατά καιρούς. 

«Έγινα πατέρας και έπρεπε να ζήσω. Έκανα ό,τι μπορούσα, για να ζήσω: ντελίβερι, οικοδομές και πολλά άλλα. Στον δήμο Ηλιούπολης μπήκα μετά από μια περιπέτεια με τον πρώτο μου γάμο. Ήμουν πολύτεκνος, είχα τα μόρια, καθώς ήταν και η μάνα μου ανάπηρη και έτσι μπήκα», εξήγησε.

Παλαιοχριστιανός: «Τα παιδιά μου είχαν φιλοξενηθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού»

Εξομολογήθηκε επίσης ότι για ένα διάστημα τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο είχαν φιλοξενηθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού. 

Κορινθία: Δημοτική υπάλληλος στον.. Ωρωπό η σύζυγος του παλαιοχριστιανού

«Είχα προβλήματα με την πρώτη μου σύζυγο και τα παιδιά είχανε πάει στο Χαμόγελο του Παιδιού και είχανε φιλοξενηθεί εκεί, γιατί αδυνατούσε για διάφορους κοινωνικούς λόγους να τα μεγαλώσει. Υποχρεώθηκα να πάρω ξανά τα παιδιά με δικαστήρια είχαν μείνει δέκα χρόνια εκεί. Καθυστέρησα επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία», είπε.

Παλαιοχριστιανός: Γιατί έμεναν σε λαγούμι;

Όσον αφορά στην επιλογή της οικογένειας να μείνουν στο λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, ο 45χρονος εξομολογήθηκε ότι η περίοδος του covid ήταν πολύ δύσκολη για εκείνους. 

Στο «Παίδων» ο παλαιοχριστιανός: «Γιατί δε με αφήνουν να δω το παιδί μου;»

«Δυστυχώς εμείς όταν έπιασε η πανδημία επειδή υπήρχε μια προχειρότητα στο καθετί,  δηλαδή για να βγω από το σπίτι μου έπρεπε να φοράμε μάσκα, αυτό όμως μεταφραζόταν σε 4 ευρώ την μέρα. Δημιουργήθηκε μια απίστευτη κατάσταση και στα εργασιακά ήταν ασύμφορη οικονομικά. Το φθηνό δεν είναι έτσι ακριβώς, υπάρχει και μια ποιότητα ζωής στην Κορινθία που ζούμε τώρα. Αν νοίκιαζα ένα υπόγειο στην Αθήνα ενδεχομένως να φυτοζωούσα. Τα παιδιά μου θα ήταν μέσα σε ένα κουτί», είπε.

Ο λόγος που δεν πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά του

Υπερασπίστηκε επίσης την επιλογή του τα παιδιά να μην πηγαίνουν στο σχολείο, καθώς, όπως είπε, ο ίδιος και η σύζυγός του, τούς μαθαίνουν πολλά πράγματα. 

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο παλαιοχριστιανός - «Χάρη τους κάνω που εργάζομαι»

«Σε όλα τα προβλήματα το μόνο που λένε είναι ότι δεν πηγαίνανε σχολείο. Όταν ήμουν μικρός μου έλεγε η δασκάλα μου σπούδασε για να μην γίνεις σκουπιδιάρης και τελικά σπούδασα και έγινα σκουπιδιάρης. Ο Χριστόφορος ο γιος μου είναι 10 ετών και είναι μελισσουργός και έχει πολλές γνώσεις. Έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει με αυτό το επάγγελμα πάρα με το αν τελειώσει το σχολείο. Τα παιδιά μαθαίνουν στο σπίτι, δε μου έχουν πει γιατί δεν τα στέλνω σχολείο. Παραβιάζει τα πιστεύω μας η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», σημείωσε.

Παλαιοχριστιανός: Αρνητής του κορωνοϊού και των εμβολίων

Αναφερόμενος στο εμβόλιο του κορωνοϊού σημείωσε ότι είναι το μοναδικό εμβόλιο που δεν έχει κάνει, γιατί, όπως είπε είναι ένα… σκεύασμα. 

Εξήγησε επίσης και την άρνησή του να δώσει DNA για να διαπιστωθεί η πατρότητα των παιδιών του. 

Κόρινθος: Παλαιοχριστιανός, αλλά με προφίλ στο Facebook και το YouTube

«Διαφωνώ με το τεστ dna γιατί το κρατούν σε μια τράπεζα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και ζητήθηκε από έναν ανώνυμο εισαγγελέα», τόνισε, ενώ για την πατρότητα του εγγονιού του ξεκαθάρισε: «Δε θέλω να συζητήσω τα προσωπικά ενός παιδιού μου. Δε θέλω να πω στον δημόσιο διάλογο κάτι σχετικό με το ζήτημα ενός ενήλικου προσώπου».

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέρφια έχουμε τον ίδιο πατέρα. Στην οικογένεια μας αποκαλούμαστε αδέρφια. Με φωνάζουνε και μπαμπά και πολλές φορές και αδερφέ μου», συνέχισε.

Αδελφή παλαιοχριστιανού: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον Μανώλη!»

Παλαιοχριστιανός: «Πάσχω από διπολική διαταραχή»

Ο 45χρονος αποκάλυψε επίσης ότι έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και θα μπορούσε, όπως είπε να μην εργαζόταν καθόλου. 

Πώς ο παλαιοχριστιανός εργαζόταν στην Ερέτρια ενώ έμενε στην Κόρινθο

«Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή αλλά δε χρειάστηκε να νοσηλευτώ. Εμένα με ωφελούσε ο καθαρός αέρας και η ηρεμία σχετικά με αυτό που έχω. Την πιστοποίηση την έβγαλα για να κάνω την μετάταξή μου. Τους έκανα χάρη γιατί θα μπορούσα να πάρω σύνταξη και να μη δουλεύω. Αλλά νιώθω ακόμα παραγωγικός, δε θα ήθελα να βγω το δρόμο και να λένε ότι είμαι 45 χρόνων και έχω πάρει σύνταξη. Για μια πολύ απλή υπόθεση εφαρμόστηκε όλη η αυστηρότητα του νόμου σε μένα και την οικογένειά μου. Σύρθηκα στα δικαστήρια με βαρυποινίτες», είπε και αναφερόμενος στη σύζυγό του και στο πού μπορεί να βρίσκεται με τα παιδιά τους είπε:

Κόρινθος: Δε βρέθηκαν ναρκωτικά στη σπηλιά των παλαιοχριστιανών

«Επέλεξα να μην γνωρίζω που είναι η Σεβαστή. Δεν ξέρω αν έχει κινητό μαζί της»

Παλαιοχριστιανοί: Σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί η σύζυγος του 45χρονου

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν στο ΑΤ Κορίνθου η σύζυγος του παλαιοχριστιανού και η κόρη τους. 

Κόρινθος: Ο 45χρονος έκανε τηλεργασία με μισθό 1.018 ευρώ

Η γυναίκα, η οποία έχει εξαφανιστεί μαζί με τα παιδιά της, καθώς και η μια της κόρη είχαν επιτεθεί στους αστυνομικούς που μπήκαν στο λαγούμι της οικογένειας για να κάνουν έρευνα. 

Κόρινθος: Δημόσιος υπάλληλος εξ αποστάσεως ο πατέρας των παλαιοχριστιανών

Και οι δύο πρέπει να παρουσιαστούν στις αρχές για να δώσουν εξηγήσεις και αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της ημέρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top