Κόρινθος: Ο 45χρονος έκανε τηλεργασία με μισθό 1.018 ευρώ

Εδώ και τρία χρόνια δεν είχε πάει στην υπηρεσία του

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε χθες ο 45χρονος παλαιοχριστιανός, ο οποίος ζούσε μαζί με την οικογένειά του σε λαγούμι μακριά από τον πολιτισμό στην ορεινή Κορινθία. Μάλιστα, χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δηλώνοντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. 

Τα παιδιά των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους

Τα παιδιά των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφάνισε υψηλή πίεση και έντονη αδιαθεσία. Ωστόσο, μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί έκριναν ότι δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας και επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου, όπου θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την απολογία του. 

Κορινθία: Σαν «αγρίμι» βγήκε από τα δικαστήρια ο 45χρονος    

Σύμφωνα με τη νονά ενός από τα παιδιά των παλαιοχριστιανών, όλα τα παιδιά εκτός του μικρότερου είχαν πάει σχολείο

Σύμφωνα με τη νονά ενός από τα παιδιά των παλαιοχριστιανών, όλα τα παιδιά, εκτός του μικρότερου, είχαν πάει σχολείο

Κόρινθος: «Τα παιδιά πήγαιναν σχολείο, αλλά επί covid σταμάτησαν»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η νονά ενός παιδιού της οικογένειας αποκάλυψε ότι τα ανήλικα μέλη πήγαιναν κανονικά στο σχολείο μέχρι την εποχή της καραντίνας λόγω covid. 

Κόρινθος: Δημόσιος υπάλληλος εξ αποστάσεως ο πατέρας των παλαιοχριστιανών

«Τα παιδιά μέχρι την εποχή του covid πήγαιναν κανονικά σχολείο. Τα δύο μεγαλύτερα έχουν τελειώσει και το Λύκειο. Τα αγόρια, το ένα ήταν στο τέλος της έκτης τάξης του δημοτικού και το άλλο της Α΄ Γυμνασίου. Το μικρότερο είναι έξι και κανονικά θα έπρεπε τώρα να ξεκινούσε το σχολείο», είπε η νονά του μικρότερου παιδιού. 

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη

Η ίδια, όπως είπε, δεν είχε εικόνα των συνθηκών διαβίωσης, καθώς όποτε τους τηλεφωνούσε με βιντεοκλήση έβλεπε μόνο τους εξωτερικούς χώρους και τα παιδιά να παίζουν με τα ζώα στη φύση. 

Κόρινθος: Ψάχνουν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών - Ερευνάται η αιμομιξία

«Ήξερα ότι είχαν ένα κτήμα στην περιοχή. Επί covid έφυγαν από τον Ωρωπό και πήγαν στην ορεινή Κορινθία. Γνώριζα ότι προσπαθούσαν να χτίσουν ένα σπίτι, ότι έμεναν σε μια τροχοβίλα και καλλιεργούσαν τα λαχανικά τους, είχαν τα ζώα τους. Δεν είχα την εικόνα μιας οικογένειας που δεν έχει σχέση με την τεχνολογία γιατί γνωρίζω ότι είχαν τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα και μέσω αυτών είχαμε κι εμείς επικοινωνία», είπε. 

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ερέτριας με τηλεργασία

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ερέτριας με τηλεργασία

Αποκάλυψε, επίσης, ότι κάθε φορά που επικοινωνούσε με τους γονείς τους έλεγε ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο. Μάλιστα το Πάσχα είχε σκοπό να τους επισκεφθεί για να δει και η ίδια πώς ζει η οικογένεια. 

Κοινότητα Παλαιοχριστιανών: Συνελήφθη ο πατέρας- Στο Παίδων ο 15χρονος γιος

«Είχα σκοπό να πάω, να πάρω τη βαφτιστήρα μου να πάμε βόλτες και θα προσπαθούσα να τους πείσω ή να πάρω εγώ το παιδί ή κάποιος άλλος που βρίσκεται κοντά σε σχολείο για να ξεκινήσει κι αυτό την εκπαίδευσή του. Δεν πρόλαβα όμως, με πρόλαβαν οι εξελίξεις», είπε. 

Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας παλαιοχριστιανών είναι άσχημες

Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας παλαιοχριστιανών είναι άσχημες

Έγκυες στις κοινότητες Παλαιοχριστιανών- Παρέμβαση εισαγγελέα για τα παιδιά

Όσο για το γεγονός ότι ο 45χρονος εργαζόταν στον δήμο Ερέτριας εξ αποστάσεως, η κουμπάρα του ζευγαριού είπε πως ο ίδιος της είχε πει ότι αν και είχε προσληφθεί στην καθαριότητα κι εργαζόταν για κάποιο διάστημα κανονικά εκεί, όταν πέρασε το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, είχε κάνει τα χαρτιά του και είχε μεταφερθεί σε άλλο τμήμα, δουλεύοντας με τηλεργασία. 

Κόρινθος: Πώς ζει η οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στο λαγούμι των 30 μέτρων

«Μου είχε πει πολλές φορές ότι έπρεπε να κλείσουμε το τηλέφωνο γιατί είχε πολλή δουλειά για την υπηρεσία του και έπρεπε να την ολοκληρώσει», είπε. 

Κόρινθος: Έκανε τηλεργασία από το λαγούμι με μισθό πάνω από 1.000 ευρώ

Όπως αποκαλύφθηκε χθες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 45χρονος άνδρας ήταν υπάλληλος στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ερέτριας. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως εργαζόταν με τηλεργασία, άγνωστο πώς, και έπαιρνε κανονικά τον μισθό του που αγγίζει τα 1.018 ευρώ.

Κόρινθος: «Είμαστε κοινότητα Παλαιοχριστιανών» - Ζουν σε λαγούμι 30 μέτρων

Στον ΑΝΤ1 μίλησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ερέτριας, Π. Αμερικάνου, η οποία σημείωσε πως έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για να αποχωρήσει από την υπηρεσία ο 45χρονος. 

«Εμείς αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου 1/1/24. Τον αναζητήσαμε λοιπόν για να παρουσιαστεί στην υπηρεσία και να τον γνωρίσουμε από κοντά. Στην αρχή δεν τον βρίσκαμε, τελικά καταφέραμε να επικοινωνήσουμε και του μετέφερα πως η απόφαση της νέας διοίκησης είναι ότι απαιτείται η φυσική του παρουσία στην υπηρεσία. Εκείνος απάντησε πως δεν μπορεί να εργαστεί με αυτόν τον τρόπο κι έτσι κινήσαμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος», είπε. 

Κόρινθος: Oικογένεια με τόξα και βέλη ζει σε λαγούμι 30 μέτρων

Εξήγησε επίσης πως, όπως ενημερώθηκε η νέα δημοτική αρχή, ο συγκεκριμένος άνθρωπος για λόγους υγείας είχε μεταφερθεί στο γραφείο κίνησης κι έκανε δουλειά γραφείου μέσω τηλεργασίας. Μάλιστα, όπως είπαν οι συνάδελφοί του και ο προϊστάμενός του, είχε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες που του είχαν ανατεθεί. 

H υπουργός Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως έχει ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για να διαπιστωθεί πού υπηρετεί ο 45χρονος και με ποιο καθεστώς.

Κόρινθος: Μέλος της Χρυσής Αυγής ο 45χρονος

Τέλος, ο 45χρονος φέρεται να αποκάλυψε ότι στο παρελθόν υπήρξε ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής. Δήλωσε μάλιστα «πρωτοπαλίκαρο» του Ηλία Παναγιώταρου. Όμως η σχέση αυτή φέρεται να διακόπηκε μερικά χρόνια πριν, λόγω διαφόρων που προέκυψαν ανάμεσα σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τον 45χρονο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top