Έγκυες στις κοινότητες Παλαιοχριστιανών- Παρέμβαση εισαγγελέα για τα παιδιά

Δεν επισκέπτονται γυναικολόγο και δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Όσα είπε ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κοινότητα Παλαιοχριστιανών που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες, σε λαγούμι 30 μέτρων, στα Τρίκαλα Κορινθίας, όπως αποκαλύφθηκε. Τα μέλη της κοινότητας ζουν απομονωμένα, μακριά από τον «πολιτισμό» και την τεχνολογία. Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη, υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για τα ανήλικα παιδιά που ζουν εδώ και τέσσερα χρόνια με τους γονείς τους σε αυτές τις συνθήκες. Πρόκειται για ένα 13χρονο, ένα 6χρονο κι ένα βρέφος 11 μηνών. 

Η Εισαγγελία Κορίνθου έδωσε ρητή εντολή στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία της Κορίνθου να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης, αλλά και να απομακρυνθούν τα ανήλικα μέλη και να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειάς τους.

Κόρινθος: Πώς ζει η οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στο λαγούμι των 30 μέτρων

«Οι συνθήκες που ζούμε είναι πολύ καλύτερες από αυτές που ζούσαμε στην πόλη, όταν με έξι παιδιά, εγώ και η γυναίκα μου, δηλαδή 8 άτομα έπρεπε να ζήσουμε με έναν μισθό 1.000 ευρώ. Δεν είναι δύσκολο, είναι απάνθρωπο να ζει στην πόλη ένας πολύτεκνος», είπε ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Κόρινθος: «Είμαστε κοινότητα Παλαιοχριστιανών» - Ζουν σε λαγούμι 30 μέτρων

«Δεν έχουμε τούνελ. Είμαστε θρησκευόμενοι και έπρεπε να έχουμε έναν χώρο να προσευχόμαστε. Αν κάναμε εκκλησάκι έξω από τη γη θα έπρεπε να το δηλώσουμε στη Μητρόπολη και να της ανήκει ο χώρος», πρόσθεσε.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν 67χρονος αγρότης- κυνηγός πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και υπέβαλε έγκληση κατά αγνώστου,  γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι του. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος. 

Κόρινθος: Oικογένεια με τόξα και βέλη ζει σε λαγούμι 30 μέτρων

«Στην Ελλάδα όσοι δεν είναι κυνηγοί, υποφέρουν από τους κυνηγούς, διότι ο καθένας που έχει βγάλει μια άδεια κυνηγιού έχει ξεχάσει οποιαδήποτε άλλον νόμο περί θήρας και νομίζει ότι μπορεί να τουφεκίζει ό,τι θέλει και όπου θέλει. Σε μια συμπλοκή τόσων ανθρώπων... μια φωτιά σε ξερά χόρτα, είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί», υποστήριξε.

Την επόμενη μέρα το πρωί, ισχυρές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο. «Την επόμενη μέρα, εγώ κοιμόμουν όταν ήρθαν αστυνομία και εισαγγελείς», πρόσθεσε.

«Κάθε άνθρωπος που ζει στις ερημιές έχει όπλα για να προστατευθεί», δήλωσε ο πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας.

Ο ίδιος εξήγησε γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία, καθώς κάθε Σεπτέμβριο η οικογένεια έπρεπε να δώσει ένα σωρό χρήματα για γραφική ύλη και πως τα παιδιά του δέχονταν bullying στο σχολείο.

«Εμένα να με βάλετε φυλακή το πολύ να με ταΐζετε τζάμπα, δεν έχω κάτι να δώσω», κατέληξε ο πατέρας. Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Κορίνθου. Η δίκη τους ορίστηκε να γίνει στα τέλη του μήνα και αφέθησαν ελεύθεροι.

Τρίκαλα Κορινθίας: Έγκυος στο πέμπτο παιδί η γυναίκα που ζει στο λαγούμι της Κορίνθου

H 39χρονη μητέρα της οικογένειας, Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, έχει τέσσερα παιδιά και είναι έγκυος στο πέμπτο. «Δε ζούμε σε σπηλιά, ούτε είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων. Εγώ το σπίτι μου το λέω δενδρόσπιτο, είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα. Εμένα μ’αρέσει και είναι ζεστό και έχει δροσιά το καλοκαίρι», είπε η ίδια στην εκπομπή «Live news»

«Ψάχναμε χρόνια κάτι να ζήσουμε μακριά από τα φώτα της πόλης, από τα αυτοκίνητα, το καυσαέριο. Να μπορούμε να καλλιεργούμε και να έχουμε τα ζώα μας. Αγοράσαμε την  ιδιοκτησία μας, είναι περιφραγμένος», πρόσθεσε. 

Στον χώρο εκεί ζουν περίπου 10 άτομα, με την ίδια να χαρακτηρίζει «κοινότητα» τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Έγκυος που ζει σε κοινότητα στην Άρτα: «Δεν επισκέπτομαι γυναικολόγο, είμαι μαία. Χρησιμοποιούμε τη βοτανική»

Μία ακόμη γυναίκα, η οποία είναι έγκυος και ζει σε αντίστοιχη κοινότητα στην Άρτα, μίλησε στην εκπομπή «Live news», γι΄ αυτήν την επιλογή. 

«Φύγαμε από την αστική κοινωνία και πήγαμε να κάνουμε ένα δικό μας τρόπο ζωής. Εγώ προσωπικά είμαι παντρεμένη και έγκυος 5 μηνών και ήρθα εδώ για να βοηθήσω την κατάσταση που ήταν πολύ άσχημη λόγω των αστυνομικών που ήρθαν. Στις κοινότητες τέτοιου τύπου υπάρχει συνεργασία, βοηθάμε η μία την άλλη», περιέγραψε.

Η νεαρή Σοφία μίλησε για την εγκυμοσύνη της και γιατί επέλεξε να ζήσει με αυτό τον τρόπο σε σχέση με τις ευκολίες που θα είχε στο σπίτι της με την τεχνολογία. «Δεν είπε κανένας ότι είναι δύσκολη η ζωή εδώ, είναι απλή, αλλά κουραστική. Η τεχνολογία δίνει κάποιες ευκολίες, αλλά είναι βαρετή. Μια έγκυος θέλει να αναπνέει καθαρό αέρα, να μην τρώει τις σαβούρες που τρώνε στην πόλη, αλλά αγνά υλικά σε ένα καθαρό περιβάλλον», σημείωσε.

Όσον αφορά στο αν επισκέπτεται γυναικολόγο ή παίρνει κάποια φάρμακα για την εγκυμοσύνη, σημείωσε: «Χρησιμοποιούμε εναλλακτικούς τρόπους, όπως τη βοτανική, και οι ίδιες είμαστε και μαίες. Έτσι και θα γεννήσω».

Αναφορικά με την εκπαίδευση και το σχολείο η κοπέλα τόνισε ότι δε θα στείλει τα παιδιά της σχολείο. «Διαφωνώ με την ελληνική εκπαίδευση έχω τα δικαιώματα της μειονότητας, άρα και δε θα τα πάω στην ελληνική εκπαίδευση», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top