Κόρινθος: Πώς ζει η οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στο λαγούμι των 30 μέτρων

Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο και έχουν τόξα και βέλη

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Μια καταγγελία ενός κυνηγού για εμπρησμό στο όχημα του οδήγησε στην αποκάλυψη μιας πολύτεκνης οικογένειας στα Τρίκαλα Κορινθίας, που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες. 

Κόρινθος: Oικογένεια με τόξα και βέλη ζει σε λαγούμι 30 μέτρων

Ο Μανώλης, η Σεβαστή και τα τέσσερα παιδιά τους, τα τρία ανήλικα, φαίνεται πως θέλουν να ζούν σε μια άλλη, πολύ μακρινή εποχή, παλαιοχριστιανική. Διαβιώνουν σαν σύγχρονοι «άνθρωποι των σπηλαίων», απομονωμένοι μέσα σ΄έναν ελαιώνα, κοντά στα Τρίκαλα Κορινθίας. 

Κόρινθος: Οικογένεια Παλαιοχριστιανών ζει σε λαγούμι

Κόρινθος: «Είμαστε κοινότητα Παλαιοχριστιανών» - Ζουν σε λαγούμι 30 μέτρων

Έφτιαξαν μόνοι τους μια μικρή πολιτεία σε ένα λαγούμι 30 μέτρων κάτω από τη γη. Όπως ισχυρίζονται μαζί τους μένουν και άλλες οικογένειες και αποκαλούν ο ένας τον άλλον «αδελφό», ανεξάρτητα από τη συγγενική σχέση που τους συνδέει. Αυτοαποκαλούνται «Άμις» ή «Παλαιοχριστιανοί» και δε δηλώνουν Έλληνες, αλλά «Ρωμιοί».

Κόρινθος: Πώς οι σύγχρονοι «άνθρωποι των σπηλαίων» ζουν στο λαγούμι 30 μέτρων

Οι σύγχρονοι «άνθρωποι των σπηλαίων» στην Κόρινθο ζουν λιτά, χωρίς ηλεκτρικό, πόσιμο νερό και ίντερνετ. 

Η οικογένεια ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό / Φωτογραφίες από δελτίο ειδήσεων Star

«Ζούμε Παλαιοχριστιανικά, όπως οι Άμις στην Αμερική, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας... Το σπίτι μου το έχω φτιάξει, όπως το έφτιαχναν πριν από χιλιάδες χρόνια, αυτή η λεγόμενη "λεπίδα", χωματοσκεπές, χωρίς κεραμίδι», ανέφερε ο πατέρας της οικογένειας.

Το λαγούμι οδηγεί σε έναν χώρο σαν εκκλησάκι για να τιμούν τη θρησκεία τους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν πως τα παιδιά τους δεν είναι αποκομμένα εντελώς από τον πολιτισμό. 

«Τα παιδιά πάνε στην εκκλησία, πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς, πηγαίνουμε εκδρομές, δεν τα έχουμε κρυμμένα», υποστήριξαν.

Ωστόσο, δεν πάνε σχολείο, καθώς, όπως ισχυρίστηκαν, είναι αντίθετοι με την ελληνική παιδεία.

Κόρινθος: Η επίθεση στους αστυνομικούς και το κρυφό «οπλοστάσιο»

Ο πολύτεκνος πατέρας κατηγορείται πως προκάλεσε φθορές στο αυτοκίνητο ενός 67χρονου που κυνηγούσε έξω από το χωράφι του και στη συνέχεια μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που πήγαν να τους συλλάβουν. 

Μάλιστα, η 22χρονη κόρη του ζευγαριού που είναι πέντε μηνών έγκυος, κατηγορείται ότι χτύπησε στο κεφάλι με ξύλο έναν αστυνομικό.

Για τη σύλληψη των τεσσάρων μελών της οικογένειας χρειάστηκε να πάνε στο σημείο αστυνομικοί της ΕΚΑΜ. Σε κοντινή απόσταση ανακάλυψαν επίσης κρυμμένο οπλοστάσιο με 7 αυτοσχέδια όπλα, βαλίστρες, τόξα και βέλη, 1 τυφέκιο, 4 μαχαίρια και 1 τσεκούρι.

Το οπλοστάσιο της οικογένειας Παλαιοχριστιανών που ζει σε λαγούμι στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Κορίνθου. Η δίκη τους ορίστηκε να γίνει στα τέλη του μήνα και αφέθησαν ελεύθεροι.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top