Κόρινθος: Ψάχνουν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών - Ερευνάται η αιμομιξία

Στον εισαγγελέα ο πατέρας της οικογένειας

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία, ο οποίος συνελήφθη χθες και κρατείται στην ασφάλεια Κορίνθου. 

Κοινότητα Παλαιοχριστιανών: Συνελήφθη ο πατέρας- Στο Παίδων ο 15χρονος γιος

Ο 45χρονος συνελήφθη για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο. 

Παράλληλα ο 15χρονος γιος του το απόγευμα της Κυριακής μεταφέρθηκε με συμβατικό όχημα της αστυνομίας στο νοσοκομείο «Παίδων», μετά από εντολή εισαγγελέα, συνοδευόμενος από τη 19χρονη φίλη της οικογένειας. 

Κόρινθος: Μητέρα και παιδιά σε άγνωστο μέρος

Το ζευγάρι των παλαιοχριστιανών, μετά από την εισαγγελική παραγγελία για τον έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας, χωρίστηκε. Η μητέρα έφυγε το βράδυ του Σαββάτου μαζί με τα ανήλικα παιδιά προς άγνωστο μέρος. 

Κόρινθος: Πώς ζει η οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στο λαγούμι των 30 μέτρων

Σύμφωνα με όσα είπε ο 45χρονος πατέρας, τα παιδιά βρίσκονται μαζί με τη γιαγιά τους και είναι καλά στην υγεία τους. 

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το εάν θα παραμείνουν τα παιδιά υπό την επιμέλεια των γονιών τους και πότε πρέπει να εγγραφούν στο σχολείο. 

Κόρινθος: Πώς ζει η οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στο λαγούμι των 30 μέτρων

Έως τώρα τα παιδιά ζούσαν σε λαγούμια και σπηλιές, χωρίς ρεύμα, πόσιμο νερό και δεν πήγαιναν στο σχολείο. 

Οι αρχές αναζητούν τον 13χρονο γιο της οικογένειας, την 6χρονη αδελφή του και την 22χρονη μεγάλη κόρη, η οποία έχει ένα παιδί, μόλις ενός έτους. 

Κόρινθος: Ερευνάται το ενδεχόμενο αιμομιξίας

Για μια πρωτόγνωρη υπόθεση έκανε λόγο η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, μιλώντας στο Mega. 

Κόρινθος: «Είμαστε κοινότητα Παλαιοχριστιανών» - Ζουν σε λαγούμι 30 μέτρων

«Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουνε εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», δήλωσε η δικηγόρος.

Παράλληλα οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αιμομιξίας. 

«Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», είπε o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

Κόρινθος: Η δουλειά του πατέρα των παλαιοχριστιανών και οι σπουδές των παιδιών

Ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας παλαιοχριστιανών, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 παρομοίωσε την οικογένεια με τους ορεσίβιους στην Κρήτη, τα παιδιά των οποίων κάνουν αγροτικές δουλειές. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το αγόρι έχει τελειώσει το δημοτικό και την Α΄ Γυμνασίου. 

Κόρινθος: Oικογένεια με τόξα και βέλη ζει σε λαγούμι 30 μέτρων

«Έχουν γονική μέριμνα και οι δύο, τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν αγνοούνται ούτε τα έχει απαγάγει η μητέρα», είπε σχετικά με την εξαφάνιση της μητέρας και των παιδιών από τις Αρχές ο δικηγόρος, σημειώνοντας πως «και στις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν εκεί τα παιδιά», ενώ ερωτηθείς για το πού βρίσκονται απάντησε πως «η μητέρα τους είχε ανειλημμένη υποχρέωση προς συγγενικό της πρόσωπο και πήρε τα παιδιά μαζί».

Όσον αφορά στις συνθήκες διαβίωσης, είπε πως στον χώρο υπάρχει ρεύμα, καθώς ο πατέρας είχε τοποθετήσει φωτοβολταϊκά και λειτουργούσαν όλες οι συσκευές. Επίσης χαρακτήρισε υποκριτικό αυτό που γίνεται, γιατί, όπως είπε, επί τέσσερα χρόνια όλοι γνώριζαν ότι η οικογένεια έμενε στην ορεινή κορινθία σε αυτές τις συνθήκες και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα παιδιά. 

Ερωτηθείς για τα όπλα που βρέθηκαν στον χώρο, είπε πως «τα όπλα τα είχε για την προστασία του, όχι για άλλο λόγο. Τα είχε παράνομα, όπως όλοι οι Κρητικοί».

Τέλος, για το πώς διαβιούσε η οικογένεια σημείωσε ότι «ο πατέρας είναι υπάλληλος σε δήμο και πληρώνεται κανονικά, επίσης παράγει την τροφή του μόνος του. Έχει ελιές, γάλα, ζώα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top