Κοινότητα Παλαιοχριστιανών: Συνελήφθη ο πατέρας- Στο Παίδων ο 15χρονος γιος

Αναζητούνται η μητέρα και τα ανήλικα παιδιά

Αστυνομική επιχείρηση στην «κοινότητα Παλαιοχριστιανών» στα Τρίκαλα Κορινθίας- Συνελήφθη ο πατέρας, αναζητούνται η μητέρα με τα δύο ανήλικα- ρεπορτάζ Βαγγέλη Γκούμα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην «κοινότητα Παλαιοχριστιανών», στα Τρίκαλα Κορινθίας, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, το πρωί της Κυριακής.  

Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας που ζει σε λαγούμι προσήχθη, μετά από έφοδο της αστυνομίας και παρουσία εισαγγελέα. Στη συνέχεια, η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη, για απείθεια σχετικά με τον νόμο σχετικά με την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα, προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς που ζήτησαν να ελέγξουν τον χώρο όπου μένουν.

Έγκυες στις κοινότητες Παλαιοχριστιανών- Παρέμβαση εισαγγελέα για τα παιδιά

Τα δύο ανήλικα παιδιά και η μητέρα δεν εντοπίστηκαν στα αυτοσχέδια παραπήγματα. Γίνονται έρευνες σε Κόρινθο, Λαμία και Άρτα για τον εντοπισμό τους, με τις πληροφορίες να λένε πως έχουν φύγει σε περιοχή της Λαμίας.

Μαζί με τον πατέρα βρισκόταν μαζί μόνο ο 15χρονος γιος, ο οποίος μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο «Παίδων». 

Κόρινθος: Πώς ζει η οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στο λαγούμι των 30 μέτρων

«Είναι άριστες οι συνθήκες, φροντίζει τα παιδιά του, δεν υπάρχει θέμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σύντομα θα είναι πάλι στην έκταση που έχει αγοράσει ο ίδιος και κατοικεί μαζί με τα παιδιά του», είπε ο δικηγόρος του πατέρα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι άνθρωποι που ζουν στην κοινότητα «Παλαιοχριστιανών» όπως αυτοαποκαλούνται, διαβιούν από επιλογή μακριά από τον πολιτισμό και την τεχνολογία, υπό πρωτόγονες συνθήκες. Ο χώρος που διαμένουν είναι φτιαγμένος μέσα στη γη από λάσπη, κορμούς και ξερά χόρτα. Δεν έχουν ηλεκτρισμό και δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Με παρέμβαση εισαγγελέα, χθες. διατάχθηκε η απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών από το λαγούμι, ζητώντας παράλληλα να αποσαφηνιστεί πόσα παιδιά ζουν εκεί, πόσα είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος, και τι συμβαίνει με βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Κόρινθος: «Είμαστε κοινότητα Παλαιοχριστιανών» - Ζουν σε λαγούμι 30 μέτρων

Η 39χρονη μητέρα της οικογένειας, μιλώντας στους δημοσιογράφος, είπε πως στην κοινότητα ζουν έξι παιδιά που μεγαλώνουν με τις μαμάδες τους. Η ίδια έχει τέσσερα παιδιά και είναι έγκυος στο πέμπτο της παιδί. Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως όταν ζούσαν στην πόλη, είχε να ταΐσει οκτώ στόματα – γονέων και έξι παιδιών- με μισθό 1.000 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top