Κόρινθος: Παλαιοχριστιανός, αλλά με προφίλ στο Facebook και το YouTube

Οι αναρτήσεις του για τα εμβόλια και οι ιστορίες συνομωσίας

Μπορεί ο 45χρονος παλαιοχριστιανός να έμενε με την οικογένειά του σε μια σπηλιά στην ορεινή Κορινθία, μακριά, όπως ο ίδιος έλεγε, από την τεχνολογική πρόοδο, παρ’ όλ’ αυτά και προφίλ στο Facebook είχε και κανάλι στο YouTube και δικό του blog. 

Αδελφή παλαιοχριστιανού: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον Μανώλη!»

Σήμερα ο… αδελφός Εμμανουήλ αναμένεται να περάσει εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί, με την κατηγορία της απείθειας και της παράβασης του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών. Την ίδια ώρα ο ίδιος αρνείται να υποβληθεί σε εξέταση DNA για να διαπιστωθεί η πατρότητα των παιδιών. 

Ο 45χρονος, είχε δικό του blog, όπου δημοσίευε κείμενα ενάντια στα εμβόλια για τον covid-19. Στη σελίδα του στο YouTube ανέβασε βίντεο στα οποία έδινε συμβουλές για βότανα, φυτά, ακόμα και συνταγές για χορτόπιτα. 

Πώς ο παλαιοχριστιανός εργαζόταν στην Ερέτρια ενώ έμενε στην Κόρινθο

Ήταν ενεργός και στο Facebook όπου είχε δημιουργήσει προφίλ με ψευδώνυμο και έκανε αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας, για τις ταυτότητες και κατά των εμβολίων μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2024. 

Παλαιοχριστιανός: Οπαδός της Χρυσής Αυγής, λάτρης των θεωριών συνωμοσίας και αρνητής των εμβολίων

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός δεν έκρυβε ακόμα ότι ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής, καθώς υπήρξε πρωτοπαλίκαρο του Ηλία Παναγιώταρου. 

Κόρινθος: Ο 45χρονος έκανε τηλεργασία με μισθό 1.018 ευρώ

Ενδεικτική είναι ανάρτησή του στο Facebook, όπου έγραφε:

«Και να τι σήμαινε αυτό που είπε ο πατέρας του Φύσσα. Σύμφωνα με την αντιφασιστική λογική, ο πατέρας του Φύσσα είναι φασίστας, τελικά ένας πρώην ΚΚΕ, ο Ρουπακιάς, μαχαίρωσε έναν αντιφασίστα με φασίστα πατέρα και όλο αυτό έγινε αιτία να ποινικοποιηθεί ο πατριωτισμός στην Ελλάδα… Περίεργο;».

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο παλαιοχριστιανός παρέμεινε στην οργάνωση.

Κόρινθος: Δημόσιος υπάλληλος εξ αποστάσεως ο πατέρας των παλαιοχριστιανών

Υπάλληλος του δήμου Ηλιούπολης, όπου εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας είπε στο Mega:

«Τότε ήταν στα φόρτε της η Χρυσή Αυγή. Είχε πάει δύο χρόνια και έσκαβε χωράφια κάτω στη Σπάρτη, γιατί οι Χρυσαυγίτες εκεί πέρα μοίραζαν τρόφιμα. Θυμάστε μια εποχή που η Χρυσή Αυγή μοίραζε τρόφιμα με καμιόνια στον Δήμο Αθήνας; Υπήρχαν χωράφια που καλλιεργούσαν κάτω στην Πελοπόννησο και από αυτά μπορούσαν να συντηρήσουν έναν κόσμο».

Την περίοδο του covid που μαζί με την οικογένειά του ξεκίνησαν να ζουν… «ασκητικά» στην ορεινή Κορινθία και πάλι δεν αποκήρυξε την τεχνολογία, ανεβάζοντας βίντεο στα social media από βουνά και από τα τόξα που έφτιαχνε ο ίδιος. Μάλιστα συνέχισε να κάνει αναρτήσεις για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια. 

Κόρινθος: Ψάχνουν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών - Ερευνάται η αιμομιξία

«Στη μετάφραση της google αν αντί για την αγγλική λέξη vaccine γράψουμε την ελληνική ''εμβόλιο'' τότε η μετάφραση στα ελληνικά μας δίνει τη λέξη… διαόλιο!!! Μετά εγώ είμαι συνωμοσιολόγος», έγραφε τότε.

Παλαιοχριστιανός: Παρών σε επεισόδια της Χρυσης Αυγής

Ο 45χρονος ήταν επίσης παρών στα επεισόδια που είχαν γίνει στο θέατρο Χυτήριο το 2012 με αφορμή μια θεατρική παράσταση που ανέβαινε τότε, στο πλευρό του Ηλία Παναγιώταρου. 

Σε βίντεο που μετέδωσε το Μega φαίνεται ο 45χρονος -τότε 33 ετών- να βρίσκεται σε επεισόδια της Χρυσής Αυγής, ενώ αναφέρεται ότι πήγαινε σε δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης που, όπως λέει το κανάλι, τότε υποστήριζε, και μιλούσε σε συναδέλφους του δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά και μέσα σε αναρτήσεις του στα social media.

Κόρινθος: Πώς ζει η οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στο λαγούμι των 30 μέτρων

«Θυμάστε τότε που ήταν έντονα τα επεισόδια με τους παλαιοημερολογίτες, που έκλειναν τις εισόδους μπροστά από τα θέατρα... Ήταν μαζί με τους παπάδες ο ίδιος» είπε στο «live news» υπάλληλος του Δήμου Ηλιούπολης.

Στα βίντεο από τα επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο είχε καταγραφεί ο παλαιοχριστιανός πολύ κοντά στους τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που απειλούσαν και έβριζαν, σε επεισόδια εναντίον του περιεχομένου παράστασης, δίπλα στα μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων που έσκιζαν και ποδοπατούσαν αφίσες.

Παλαιοχριστιανός: Σήμερα πιθανόν να τεθεί σε αργία

Όπως έγινε γνωστό ο 45χρονος είχε πάρει μετάταξη και εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ερέτριας με τηλεργασία από τη σπηλιά του στην ορεινή Κορινθία με μισθό 1.018 ευρώ.

Κόρινθος: «Είμαστε κοινότητα Παλαιοχριστιανών» - Ζουν σε λαγούμι 30 μέτρων

Όπως είπε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου, Π. Αμερικάνου, η νέα δημοτική αρχή που ανέλαβε από 1/1/24 δεν τον έχει δει στην υπηρεσία. Του ζητήθηκε να επιστρέψει και να έχει φυσική παρουσία, όμως εκείνος αρνήθηκε, κι έτσι η νέα διοίκηση προχώρησε σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες. Όπως προβλέπεται, θα περάσει από πειθαρχικό και σήμερα ενδέχεται να τεθεί σε αργία. 

Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega, μετατάχθηκε 1η Νοεμβρίου του 2020 στον δήμο Ερέτριας και αρχικά υπήρχε φυσική του παρουσία. Όμως επί εποχής covid με την καραντίνα παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως στο γραφείο κίνησης και ασχολιόταν με τις καταστάσεις για τα πετρέλαια. 

Η ίδια, αν και δε γνωρίζει, εικάζει ότι ο 45χρονος έχει να πάει στην εργασία του από εκείνη την εποχή. Πάντως η νέα δημοτική αρχή επικοινώνησε εξ αρχής μαζί του και του κατέστησε σαφές πως η τηλεργασία δεν μπορεί να συνεχιστεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top