Αγρότες: Με χειροκροτήματα αποχώρησαν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα

Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησαν να αναχωρούν από το Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών που συμμετείχαν χθες στο μεγάλο συλλαλητήριο

Οι συγκινητικές ιστορίες των αγροτών που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα

Η αναχώρηση έγινε τμηματικά και συντεταγμένα, βάσει σχεδίου της αστυνομίας. Όσοι είχαν έρθει στην Αθήνα με λεωφορεία αναχώρησαν αμέσως μετά το συλλαλητήριο. 

«Βούλιαξε» το Σύνταγμα από αγρότες - Έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ

Τελευταίοι αναχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Αλμυρού, περίπου 20 τρακτέρ, που έφυγαν λίγο μετά τις 11:30. 

Οι αγρότες ακολούθησαν την αντίστροφη διαδρομή με χθες. Έτσι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στους εξής δρόμους: Πανεπιστημίου – Πλατεία Ομονοίας – Αγίου Κωνσταντίνου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – Λεωφόρος Αθηνών – Λεωφόρος Κηφισού.

Αγρότες: Έφτασαν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι αποδόθηκαν στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και η οδός Πανεπιστημίου, ενώ ήρθη η εκτροπή που διενεργούνταν στην άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού προς Καλλιρόης.

Παράλληλα, έγινε άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ήταν σε ισχύ λόγω της διέλευσης των τρακτέρ στην Αγίου Κωνσταντίνου περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Καραϊσκάκη, στην Αχιλλέως και στη Λεωφόρο Αθηνών. 

Μητσοτάκης για αγρότες: «Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους»

Ενδεικτικό είναι ότι σε όλη τη διαδρομή περαστικοί και πεζοί χειροκροτούσαν και χαιρετούσαν τους αγρότες, δείχνοντας έτσι τη στήριξή τους στα αιτήματά τους. Όπως είπε ο Άρης Λάμπος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στη λεωφόρο Κηφισού μάλιστα οι οδηγοί που κινούνταν στο καθοδικό ρεύμα προς Πειραιά δε σταματούσαν να κορνάρουν και να χαιρετούν τους αγρότες που έφευγαν με τα τρακτέρ. 

Φθηνότερο ρεύμα για 2+8 χρόνια για όλους τους αγρότες πρότεινε ο Μητσοτάκης

Οι αγρότες πρόκειται σήμερα και αύριο να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, ώστε να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Όπως ανέφερε χθες στην ΕΡΤ, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top