«Βούλιαξε» το Σύνταγμα από αγρότες - Έξω από τη Βουλή τα τρακτέρ

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας

Οι πρώτες εικόνες από τη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στην Πλατεία Συντάγματος έφθασαν λίγο μετά τη μιάμιση το μεσημέρι της Τρίτης οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ τους, ενόψει του παναγροτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30.

Αγρότες: Έφτασαν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Τα περίπου 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα έχουν φτάσει στην «καρδιάς» της Αθήνας και έχουν παραταχθεί έξω από τη Βουλή, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Αγρότες καίνε καπνογόνα έξω από τη Βουλή

Φωτογραφίες Eurokinissi

Αγρότες

Αγρότες Σύνταγμα

Αγρότες Βουλή

Παναγροτικό συλλαλητήριο

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, με τους αγρότες να σπρώχνουν περιπολικό που βρισκόταν στη συγκέντρωση.

Αγρότες: Μικρη ένταση με αστυνομικούς

Φωτογραφίες Intime

Αγρότες ένταση

Δίπλα στον αγώνα των αγροτών βρίσκονται κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που καταφτάνουν στην πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της Ελλάδας με λεωφορεία και άλλα μέσα.

Συλλαλητήριο αγρότες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από 60 λεωφορεία. Όπως είχε ανακοινώσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιπλέον, κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχωράει σε πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β' Κωνσταντία Δημογλίδου θα υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top