Αγρότες: Έφτασαν στο Σύνταγμα τα τρακτέρ - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Από το Κάστρο της Βοιωτίας, όπου ήταν συγκεντρωμένα από χθες το απόγευμα, τα τρακτέρ των αγροτών ξεκίνησαν την κάθοδό τους προς την Αθήνα, προκειμένου να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Γύρω στις 13:00 το μεσημέρι το κομβόι των πάνω από 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πέρασε τις Αφίδνες και συνέχισε για την Αθήνα. Λίγο μετά τις 13:30 άρχισαν να φτάνουν στο Σύνταγμα τα πρώτα εννέα τρακτέρ από την Εύβοια.  

Στο Σύνταγμα έχουν ήδη φτάσει τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών - Intimenews

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., έγινε εκτροπή οχημάτων από την Πειραιώς στην Κολωνού, για να περάσει το πρώτο γκρουπ με τα εννέα τρακτέρ, το δεύτερο γκρουπ με τα 78 τρακτερ πέρασε από τη γέφυρα Καλυφτάκη και κινείται προς Αθήνα, ενώ το τρίτο γκρουπ με 50 τρακτέρ πέρασε πριν λίγη ώρα απο τα διόδια Αφιδνών.

Στο Σύνταγμα έχουν ήδη φτάσει τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών - Eurokinissi

Τα τρακτέρ από τα μπλόκα της βόρειας Ελλάδας κατευθύνονται προς το κέντρο της Αθήνας - Eurokinissi

Στις Αφίδνες, πάνω σε μια γέφυρα, βρίσκονταν αγρότες από την Αθήνα και την Εύβοια που περιμέναν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι έρχονταν με τα τρακτέρ. 

«Η κάθοδος μας είναι ειρηνική. Ερχόμαστε να διαδηλώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Είναι πλέον θέμα βιοποριστικό, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε την καλλιέργειά μας. Καλό είναι η κυβέρνηση για πολλοστή φορά την παρακαλούμε να σκύψει στα αιτήματά μας να τα δει», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Κυριαζής, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κάστρου.

Αγρότες: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας, έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φτάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου είπε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην Αθήνα:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top