Γλυφάδα: Η πρώτη κοινή δήλωση του Σπύρου και της Δέσποινας Καρνέση

Εξετάζουν αν είχε προσωπικό κίνητρο - Στόχος του ήταν η Μαρία Καρνέση

Στην πρώτη τους κοινή δήλωση για το μακελειό στη Γλυφάδα, όπου έπεσαν νεκροί η αδελφή τους Μαρία, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας κι ένας πρώην καπετάνιος, ο οποίος εργαζόταν στο λογιστήριο, προχώρησαν ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση. 

Τα δύο αδέλφια, που τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη, ευχαριστούν όλους όσοι τους συμπαραστέκονται και ζητούν «σεβασμό στο πένθος που βιώνουν».

Γλυφάδα: Η αντιδικία των αδελφών Καρνέση και το προφητικό σημείωμα

«Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας. Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ' ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δε μας εκφράζει» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους ο Σπύρος Καρνέσης και η αδερφή του, Δέσποινα.

O Σπύρος Καρνέσης

O Σπύρος Καρνέσης

Γλυφάδα: Η κοινή δήλωση Καπτα-Σπύρου Καρνέση και Δέσποινας Καρνέση

«Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειες μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται.

Γλυφάδα: Γιατί αρνείται να καταθέσει για το μακελειό η Δέσποινα Καρνέση;

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε.

Η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση θεωρείται σημαντική για τη διαλεύκανση του κινήτρου της δολοφονίας

Η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση θεωρείται σημαντική για τη διαλεύκανση του κινήτρου της δολοφονίας

Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας.

Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας.

Γλυφάδα: Στο σπίτι που έμενε ο Αιγύπτιος το «μυστικό» του μακελειού  

Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ' ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δε μας εκφράζει.

- Καπτα-Σπύρος Καρνέσης
- Δέσποινα Καρνέση»

Γλυφάδα: Το προσωπικό κίνητρο ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, για το κίνητρο πίσω από την τριπλή δολοφονία στη Γλυφάδα. 

Γλυφάδα: «Είναι η τελευταία μου μέρα» - Η μαρτυρία από το μακελειό

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες είναι μια προσωπική αιτία, που μπορεί να πυροδότησε την οργή του 76χρονου Άρη, του ανθρώπου, ο οποίος επί 35 χρόνια είχε αφοσιωθεί στην οικογένεια Καρνέση, είχε θέση σε ΔΣ θυγατρικών εταιρειών της οικογένειας και θεωρούταν έμπιστος.

Η Μαρία Καρνέση

Η Μαρία Καρνέση

Ή προσωπική αυτή αιτία, από την οποία θα απόρρεε το πιθανό κίνητρο, ενδεχομένως να είναι πέρα από κάθε οικονομική, επαγγελματική αντιπαράθεση και πιθανόν να μην έχει σχέση με την εκδίωξη του Αιγύπτιου από το σπίτι, όπου διέμενε. 

Γλυφάδα: «Μισούσε τις αδελφές, πιθανόν κάποιος τον φόρτιζε»

«Είναι παράξενο ένας “επιστάτης” να είναι σε διοικητικά συμβούλια δύο εταιριών της οικογένειας, να έχει “κλειστό” λογαριασμό στην Ελβετία με προθεσμιακή κατάθεση 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δικό του λογαριασμό με 500.000 ευρώ και να παραβρίσκεται με επίσημο ένδυμα σε όλες τις οικογενειακές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις, στο πλευρό των μελών της οικογένειας Καρνέση», αναφέρουν αξιωματικοί της Αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος που σκόρπισε τον θάνατο στη Γλυφάδα

Ο 76χρονος Αιγύπτιος που σκόρπισε τον θάνατο στη Γλυφάδα

Γι’ αυτό θεωρούν κρίσιμη την κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση - Βλασσάκη, η οποία σε αρχικό στάδιο δε θέλησε να δώσει, κάτι όμως που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Γλυφάδα: 500.000 ευρώ οι καταθέσεις του Αιγύπτιου - Ψάχνουν το κίνητρο

Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες θα επιχειρήσουν να πάρουν κατάθεση και από τον 85χρονο εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κάτι όμως που φαίνεται δύσκολο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και διαμένει στο Λονδίνο.

Γλυφάδα: Ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη; Τι κατέθεσαν υπάλληλοι

Πάντως, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως κύριος στόχος του δράστη ήταν η 77χρονη Μαρία Καρνέση. Ο 76χρονος δράστης, αρχικά φαίνεται ότι πήγε προς το γραφείο της Δέσποινας Καρνέση - Βλασσάκη, που βρίσκεται στον 4ο όροφο του κτιρίου μαζί με μία εργαζόμενη. Σύμφωνα με συγκεχυμένες μαρτυρίες, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, την πόρτα του γραφείου κλείδωσε είτε η ίδια η Δέσποινα Καρνέση - Βλασσάκη, όπως αναφέρει μια μαρτυρία, είτε ο δράστης, που στη συνέχεια πέταξε τα κλειδιά κατεβαίνοντας στον 2ο όροφο, προς το γραφείο της Μαρίας Καρνέση, όπως αναφέρει μια άλλη μαρτυρία.

Γλυφάδα: Αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας

Σε εργαζόμενο με τον οποίο συνομίλησε ο 76χρονος δράστης, φέρεται να είπε: 

«Πάω να τους καθαρίσω και θα αυτοκτονήσω. Δεν μπορούν να με διώξουν από το σπίτι μου». 

Γλυφάδα: «Απειλούσαν τον δράστη πως θα τον κάψουν σαν ποντίκι»

Οι αστυνομικοί επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τη φράση «να με διώξουν από το σπίτι μου», δεν αποκλείουν με τη λέξη «σπίτι» να εννοούσε συνολικά την εταιρία και όχι το σπίτι που διέμενε στη Γλυφάδα, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, δεν ανήκε στη Μαρία Καρνέση αλλά στον αδερφό της Σπύρο και επομένως δε θα μπορούσε να τον διώξει από εκεί.

Γλυφάδα: Αυτή είναι η καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο 76χρονος

Ωστόσο, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης με τον αδερφό τους Σπύρο Καρνέση, η Μαρία Καρνέση, πέρα από τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία, διεκδικούσε και οικογενειακά, μεταξύ των οποίων και το σπίτι της μητέρας τους Ελευθερίας, στην οδό Τσιτσάνη 16 στη Γλυφάδα. Σε αυτό το σπίτι διέμενε ο 76χρονος, με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν την πιθανότητα, η Μαρία Καρνέση να ήθελε την απομάκρυνσή του από το συγκεκριμένο οίκημα. 

Γλυφάδα: Στο μικροσκόπιο το κινητό του Αιγύπτιου

Απαντήσεις αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών και στις τελευταίες επικοινωνίες του Αιγύπτιου. Ήδη έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και αναμένονται τα αποτελέσματα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. 

Γλυφάδα: «Έγινε κάτι πολύ βαθύτερο από την απόλυση»

Αυτό που ψάχνουν είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο 76χρονος, όπως επίσης επαφές και άλλα πρόσωπα, με τα οποία είχε συχνή επικοινωνία. Η προσοχή των αξιωματικών στρέφεται στα άτομα που μίλησε ή συναντήθηκε το διάστημα πριν από τη δολοφονική επίθεση.

Από αυτά τα αποτελέσματα θα ανοίξει ένας νέος κύκλος καταθέσεων, από τις οποίες πιθανόν να προκύψουν στοιχεία που θα αποκαλύψουν το κίνητρο του μακελειού. Θα αναδείξουν επίσης αν υπάρχει ηθικός αυτουργός, ενδεχόμενο όμως που οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν απίθανο.

Γλυφάδα: «Θα τους σκοτώσω γιατί τόλμησαν να με βγάλουν από το σπίτι μου»

Οι αστυνομικοί αναμένεται να προβούν και σε άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ερευνήσουν λογαριασμούς και καταθέσεις του δράστη, όπως και τυχόν «ύποπτα» εμβάσματα - καταθέσεις, που δεν δικαιολογούνται. Θα διερευνήσουν τις κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού που είχε ο 76χρονος στην Ελβετία, με κλειστή προθεσμιακή κατάθεση περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και αυτόν στην Ελλάδα με καταθέσεις 500.000 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top