Γλυφάδα: 500.000 ευρώ οι καταθέσεις του Αιγύπτιου - Ψάχνουν το κίνητρο

Πρόσωπο «κλειδί» η Μαρία Καρνέση - Δεν έχει καταθέσει ακόμη

Το κίνητρο πίσω από το μακελειό με τους τέσσερις νεκρούς στη Γλυφάδα συνεχίζει να αναζητά η αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα κομμάτια του παζλ φαίνεται ότι μπορεί να συνδέσει ένα πρόσωπο «κλειδί», που γνωρίζει τις σχέσεις όλων των μελών της οικογένειας Καρνέση με τον Αιγύπτιο δράστη. 

Πεταλιοί: Το μήλον της έριδος μεταξύ Καρνέση και άλλου εφοπλιστή

Το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τη Δέσποινα Καρνέση, τη συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας, αδελφή της δολοφονημένης Μαρίας Καρνέση και σύζυγο του επίσης δολοφονημένου Βασίλη Αντώνη Βλασσάκη. 

H Μαρία Καρνέση

H Μαρία Καρνέση

Γλυφάδα: Ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη; Τι κατέθεσαν υπάλληλοι

Η γυναίκα έχει ήδη κληθεί να δώσει κατάθεση, κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες, καθώς βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσαση. 

Γλυφάδα: Ο Αιγύπτιος την κλείδωσε μέσα στο γραφείο της

Όπως έχει γίνει έως τώρα γνωστό, ο 76χρονος δράστης, ο οποίος εργαζόταν για πάνω από 33 χρόνια για την οικογένεια Καρνέση, εισέβαλε στα γραφεία της εταιρείας το πρωί της Δευτέρας και αφού σκότωσε την ιδιοκτήτρια, Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βλασάκη κι έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη, έδωσε τέλος στη ζωή του. 

Ο Σπύρος Καρνέσης

Ο Σπύρος Καρνέσης

Αυτόπτες μάρτυρες φέρεται να κατέθεσαν στην αστυνομία ότι είδαν τον «Άρη» να ανεβαίνει στον τέταρτο όροφο της εταιρείας και να κατευθύνεται προς το γραφείο της Δέσποινας Καρνέση. Εκεί βρισκόταν η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας με τη γραμματέα της. Ο 76χρονος φέρεται να κλείδωσε τις δύο γυναίκες μέσα στο γραφείο και να πήρε το κλειδί. 

Γλυφάδα: «Απειλούσαν τον δράστη πως θα τον κάψουν σαν ποντίκι»

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Αιγύπτιος δράστης ήθελε με αυτόν τον τρόπο να απομονώσει τις δύο γυναίκες, ώστε να μην εμπλακούν στα όσα θα ακολουθούσαν, καθώς ξεκάθαρος στόχος του ήταν η Μαρία Καρνέση. 

Σημαντικές θεωρούνται οι καταθέσεις ανθρώπων που βρίσκονταν στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας την ώρα του τριπλού φονικού, ενώ οι κάμερες που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία δεν είχαν καταγραφικό και δεν υπάρχει υλικό για να μπορέσει η αστυνομία να συμπεριλάβει στις έρευνες. 

Γλυφάδα: Το σπίτι δεν άνηκε στη Μαρία Καρνέση

Αρχικά ως κίνητρο της στυγερής δολοφονίας είχε αναφερθεί η απόλυση του 76χρονου και η εκδίωξή του από το σπίτι, που του είχε παραχωρηθεί για να μένει στη Γλυφάδα. Ωστόσο, ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. 

Γλυφάδα: Νέα ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρίας για το μακελειό

Σύμφωνα με αυτήν, τα θύματα του μακελειού δεν είχαν καμία σχέση με τον Αιγύπτιο δράστη εδώ και έναν περίπου χρόνο, από τότε δηλαδή που απολύθηκε και του καταβλήθηκε αποζημίωση, μεγαλύτερη των 70.000 ευρώ. 

Ο Αντώνης Βλασάκης

Ο Αντώνης Βλασάκης

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η τριπλή δολοφονία είναι μια πράξη ανήθικη κι εγκληματική, χωρίς καμία δικαιολόγια. 

Οικογένεια Καρνέση: Το success story στη ναυτιλία κι η οικογενειακή διαμάχη

«Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα: Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρεία μας, είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Γλυφάδα: Αυτή είναι η καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο 76χρονος

Προσθέτει επίσης ότι το σπίτι, το οποίο του είχε παραχωρηθεί στη Γλυφάδα δεν άνηκε στην εταιρεία ή στη Μαρία Καρνέση. 

Ο Ηλίας Κουκουλάρης

Ο Ηλίας Κουκουλάρης

«Ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Γλυφάδα: «Έγινε κάτι πολύ βαθύτερο από την απόλυση»

Γίνεται επίσης ιδιαίτερη αναφορά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δράστη, από τους οποίους πέρασαν μεγάλα χρηματικά ποσά. 

«Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε, ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται», συνέχισε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αναμένεται να γίνει άρση τόσο του απορρήτου των επικοινωνιών του «Άρη», όσο και του τραπεζικού του απορρήτου, αφού ο δράστης και αυτόχειρας φέρεται να είχε μεγάλα χρηματικά ποσά τουλάχιστον σε δύο λογαριασμούς.

Γλυφάδα: «Θα τους σκοτώσω γιατί τόλμησαν να με βγάλουν από το σπίτι μου»

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, σε λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα ο 76χρονος είχε 500.000 ευρώ, ενώ μέσω λογαριασμού του σε ελβετική τράπεζα είχε διακινηθεί το ποσό του 1.500.000 ευρώ. 

Ο Αιγύπτιος, τέλος, όπως όλα δείχνουν, ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας επιστάτης. Στοιχεία που ήρθαν στο φως δείχνουν ότι μετείχε στο διοικητικό συμβούλιο δύο εταιρειών με μέτοχο τον Σπύρο Καρνέση και στη μία, μάλιστα από αυτές ήταν μέλος του Δ.Σ. με τις Μαρία και Δέσποινα Καρνέση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top