Πεταλιοί: Το μήλον της έριδος μεταξύ Καρνέση και άλλου εφοπλιστή

Εκεί βρισκόταν το περισσότερο διάστημα ο δράστης του φονικού στη Γλυφάδα  

Η οικογένεια Καρνέση ξεκινώντας από ένα μικρό συνοικιακό κρεοπωλείο στην Ελευσίνα, έχτισε μια αυτοκρατορία που σήμερα αγγίζει το 1 δις ευρώ. Κανείς δεν φανταζόταν ότι ο Σπύρος, ο Προκόπης η Μαρία  και η  Δέσποινα θα κατάφερναν να αποκτήσουν έναν στόλο από 10 δεξαμενόπλοια, ναυτιλιακές εταιρείες  στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, εκατοντάδες πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα, επενδύσεις σε real estate  και ένα σύμπλεγμα νησιών. 

Οικογένεια Καρνέση: Το success story στη ναυτιλία κι η οικογενειακή διαμάχη

Μια αυτοκρατορία που τα τελευταία χρόνια κατέληξε με εξώδικα και  αγωγές ανάμεσα στα αδέρφια. Και δεν είναι το μόνο. Οι  Πεταλιοί, ο επίγειος παράδεισος με τα δέκα νησάκια  η αξία των οποίων αγγίζει τα 77 εκατ. ευρώ,  έχει γίνει μήλον της έριδος ανάμεσα στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση και το Μαρή Εμπειρίκο.

Το Star με τη Βαλεντίνα Καραγεωργίου στους Πεταλιούς

Το Star με τη Βαλεντίνα Καραγεωργίου στους Πεταλιούς  

Το Star στους Πεταλιούς και στις βίλλες της οικογένειας Καρνέση

Με ένα καΐκι και με την κάμερα του Star η δημοσιογράφος του Star πέρασε απέναντι από το Μαρμάρι  στους Πεταλιούς, μπροστά από το Τραγονήσι. Στο ρεπορτάζ διακρίνεται η βίλλα που ανήκει στην οικογένεια Καρνέση και στα αριστερά το σπίτι όπου περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ο Αιγύπτιος επιστάτης.

«Από το 1988 που ήρθαν και αγόρασαν το νησί ήταν εδώ ο Άρης, έβγαινε στο Μαρμάρι  για τις δουλειές του νησιού της εταιρείας, τις δικές τους και επέστρεφε» δηλώνουν  στο Μαρμάρι  

To Star στους Πεταλιούς

To Star στους Πεταλιούς 

Ο Αιγύπτιος έμενε το μεγαλύτερο διάστημα στους Πεταλιούς 
 

«Είχε έρθει η οικογένεια, γιατί ρώτησα τον Άρη,  του λέω «γιατί είσαι εδώ με το σκάφος»,   «έχω έρθει να πάρω την οικογένεια Καρνέση» απάντησε» δηλώνει ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου Νικόλαος Τσαλιαγκός. 

Γλυφάδα: «Απειλούσαν τον δράστη πως θα τον κάψουν σαν ποντίκι»

Η τοπική κοινωνία στο Μαρμάρι παραμένει συγκλονισμένη. Φίλος του Αιγύπτιου μακελάρη μιλώντας στην κάμερα του Star αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα γνώριζε μέσω του Άρη  πως είχε προστριβές. Τίποτα όμως δεν προμήνυε πως θα έχει αυτή την τραγική κατάληξη.

«Το τελευταίο διάστημα είχε μια στεναχώρια για κάποια διένεξη που είχε μέσα στην οικογένεια. Ήταν στενοχωρημένος για αυτό το πράγμα» τονίζει ο φίλος του Αιγύπτιου, Πέτρος Κικής. 

Ο καπετάνιος με το χαμηλό προφίλ

Ο ισχυρός άνδρας της οικογένειας Καρνέση, καπετάν Σπύρος, διατηρεί χαμηλούς τόνους  όπως λένε άνθρωποι της ναυτιλίας.

«Εγώ τόσα χρόνια κάνω ναυτιλιακό ρεπορτάζ δεν τους έχω δει σε συνέδρια, εκδηλώσεις.  Σπάνιες εμφανίσεις για αυτό και δεν βρίσκετε και φωτογραφίες. Χαμηλών τόνων, δεν επεδίωκαν την προβολή και κυκλοφορούσαν χωρίς ασφάλεια» επισημαίνει ο ναυτιλιακός συντάκτης του «Πρώτου Θέματος» Μηνάς Τσαμόπουλος. 

Γλυφάδα: Ο έντονος καβγάς που προηγήθηκε του τριπλού φονικού

Έτσι ξεκίνησε «ο «πόλεμος» ανάμεσα στα αδέρφια Καρνέση

Οι αδελφές Δέσποινα και Μαρία Καρνέση, όπως επίσης και  σύζυγος της Δέσποινας, Αντώνης Βλασσάκης,  κατηγορούσαν τον Σπύρο Καρνέση ότι  υπεξαίρεσε από κοινούς λογαριασμούς  325 εκατ. δολάρια. Όπως υποστήριζαν  στην αγωγή τους τα μετέφερε σε  δική του εταιρεία.

Ο καπετάνιος Γιώργος Ξηραδάκης ο οποίος  γνώρισε  τον πατριάρχη της οικογένειας Καρνέση, αποκαλύπτει πως οι σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια άρχισαν να κλονίζονται με τον θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού Προκόπη,

«Κατά τα λεγόμενα της ναυτιλιακής αγοράς μεγάλη απώλεια είχαμε όταν πέθανε ο Προκόπης. Εκεί εκδιώχθηκε, όπως εκδιώχθηκε, ο Μάριος. Όσο μεγαλώνανε τα αδέρφια  άρχισαν αυτές οι προστριβές. Βλέπουμε μια εσωτερική διαμάχη και των δυο κοριτσιών με τον αδερφό και ξέρουμε ότι εξελίχθηκε σε ένα πόλεμο» δήλωσε στο Star o Ναυτιλιακός Οικονομολόγος και Πλοίαρχος Ε.Ν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top