Γλυφάδα: Η αντιδικία των αδελφών Καρνέση και το προφητικό σημείωμα

Τι είχε γράψει πριν πολλά χρόνια ο Σπύρος Καρνέσης

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Ο ενδοοικογενειακός πόλεμος των εφοπλιτών Καρνέση για τον έλεγχο της τεράστιας περιουσίας παίρνει ανεξέλεγτες διαστάσεις. Σύμφωνα με παράγοντες της ναυτιλιακής αγοράς, τα παιδιά των αδερφών Καρνέση, τα οποία μέχρι τώρα είχαν απομακρυνθεί από την οικογένεια, μετά το θάνατο της Μαρίας Καρνέση αναμένεται να διεκδικήσουν δεξαμενόπλοια της ναυτιλιακής εταιρείας.

Γλυφάδα: Γιατί αρνείται να καταθέσει για το μακελειό η Δέσποινα Καρνέση;

Από τα πέντε αδέρφια της οικογένειας Καρνέση έχουν απομείνει μόνο δύο. Ο Σπύρος και η Δέσποινα. Ο φρικτός θάνατος της αδερφής τους Μαρία δε θα φέρει την ανακωχή ανάμεσά τους.  Ακόμη και όταν ο Σπύρος Καρνέσης με ιδιόχειρο σημείωμα του το 1994 που υπέγραφαν όλα τα αδέλφια, προειδοποιούσε ότι ο πλούτος μπορεί να τους τυφλώσει, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα ήταν τόσο προφητικό 30 χρόνια μετά.

Πεταλιοί: Το μήλον της έριδος μεταξύ Καρνέση και άλλου εφοπλιστή

«Όλοι μας ας αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο, μετά από εδώ, θέλει μεγάλη προσοχή, σύνεση και αυτοκριτική, διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια, ούτε ο θεός, ούτε η συνείδησή μας δε μας επιτρέπει να έχουμε παράπονο. Διότι αν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο, είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημία της εταιρίας ή και χειρότερο της υγείας μας», ανέφερε στο σημείωμα ο Σπύρος Καρνέσης.

Οικογένεια Καρνέση: Το προφητικό σημείωμα

Το χειρόγραφο του πατριάρχη της οικογένειας βγήκε δυστυχώς αληθινό. 325 εκ. δολάρια σε μετρητά έγιναν «μήλον της Έριδος» μεταξύ των τριών αδελφών. Ναυτιλιακές πηγές επισημαίνουν πως η Δέσποινα Καρνέση θα συνεχίσει να διεκδικεί τα μισά χρήματα.

Οικόγενεια Καρνέση: Με ένα δάνειο 20.000 δολαρίων έφτιαξαν έναν στόλο πλοίων

Από την αγορά ενός μικρού φορτηγού πλοίου το 1978, με τίμημα 30.000 δολάρια, τα τέσσερα αδέρφια είχαν φτάσει το 1994 να διαχειρίζονται έναν στόλο από 27 ποντοπόρα πλοία, με τα 15 από αυτά ήταν τάνκερ. Ναυαρχίδα η European Navigation.

Ο Σπύρος Καρνέσης δημιουργούσε την οικογένεια των μεγιστάνων με έναν κολοσσό σε θάλασσα και στεριά. Εκτός από τα δεξαμενόπλοια, κατέχει το  63,8%, στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΕΛΙΝΟΙΛ, με ένα πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων καυσίμων.

Στην τεράστια περιουσία του επιχειρηματία ανήκει και ένα ακίνητο στην Εκάλη, που μοιάζει με φρούριο. Περιμετρικά είναι κλεισμένο με μάντρα, έχει κάμερες ασφαλείας, ενώ καταλαμβάνει σχεδόν ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Οικογένεια Καρνέση

Η «μονιασμένη» οικογένεια που κατέληξε στα δικαστήρια

Ο πόλεμος στην άλλοτε μονιασμένη εφοπλιστική οικογένεια ξέσπασε με τον θάνατο του Προκόπη, του μεγαλύτερου αδερφού.

Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή αγορά, από τότε άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ, με πρώτο διωκόμενο τον Μάριο Καρνέση, γιο του Προκόπη και Διευθυντή τότε της ναυτιλιακής εταιρίας.

Στον στενό πυρήνα των αδερφών Καρνέση δε χωρούσαν ούτε τα παιδιά τους. Όπως λένε παράγοντες της ναυτιλιακής αγοράς, έφυγαν γιατί δεν άντεχαν το δηλητηριασμένο κλίμα από τους τσακωμούς. Όμως μετά τις δραματικές εξελίξεις φαίνεται πως θα αναζητήσουν ενεργό ρόλο στην περιουσία. 

«Δεν είχαν καλές σχέσεις με τις θείες τους. Ο Μάριος, ο γιος το Προκόπη, έχει ανοίξει μια δική του εταιρία διαχείρισης πλοίων φορτηγών και δεξαμενόπλοιων και δυο από τα τρία παιδιά του Σπύρου πήγαν δουλέψαν στην εταιρία έφυγαν. Η Ελευθερία και ο Νικόλας, κάποια στιγμή επέστρεψε, μετά ξαναέφυγαν και έχουν ανοίξει δική τους εταιρεία στην Κηφισιά, δεν έχουν ακόμη πλοία, αλλά από ότι ακούω θέλουν να διεκδικήσουν πλοία της μητρικής εταιρείας», επεσήμανε ο ναυτιλιακός συντάκτης, Μηνάς Τσαμόπουλος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top