Γλυφάδα: «Είναι η τελευταία μου μέρα» - Η μαρτυρία από το μακελειό

Ο διάλογος που είχε υπάλληλος με τον Αιγύπτιο λίγο πριν το αιματοκύλισμα

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία υπαλλήλου, που μίλησε με τον 76χρονο Αιγύπτιο λίγα λεπτά πριν σκορπίσει τον θάνατο στη ναυτιλιακή εταιρεία, όπου εργαζόταν στη Γλυφάδα

Γλυφάδα: «Μου είπε: “σήμερα θα τελειώσουν όλα”»

«Εγώ, όπως κάθε μέρα, έφτασα στην εταιρεία γύρω στις 9 παρά 20 και πήγα στο γραφείο μου στο ισόγειο του κτιρίου. Μετά από μία ώρα περίπου αν θυμάμαι καλά, με έστειλε η Καρνέση στο υπόγειο της εταιρείας όπου υπάρχει γκαράζ, έτσι ώστε να της μετακινήσω το αυτοκίνητο από το σημείο που είχε παρκάρει», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε:

Γλυφάδα: «Μισούσε τις αδελφές, πιθανόν κάποιος τον φόρτιζε»

«Όταν κατέβηκα στο γκαράζ πλησίασα το αυτοκίνητο της Καρνέση και εκείνη τη στιγμή πρόσεξα ότι πίσω από το αυτοκίνητο της είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του ο Άρης. Ο Άρης είχε ένα παλιό αυτοκίνητο Ο Άρης είχε βγει ήδη από το αυτοκίνητο του και ερχόταν προς το μέρος μου. Όταν ήρθε τον ρώτησα τι κάνει και αγκαλιαστήκαμε γιατί είχα καιρό να τον δω. Αυτός μου είπε ότι χάρηκε που με είδε και πως έμαθε ότι η κόρη μου πέρασε στην Ιατρική».

Ο υπάλληλος τον ρώτησε πώς και πήγε στην εταιρεία και τότε η απάντησή του τον θορύβησε. 

Γλυφάδα: 500.000 ευρώ οι καταθέσεις του Αιγύπτιου - Ψάχνουν το κίνητρο

«Μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δε βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Άρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Δεν ξέρω τι ακριβώς όπλο ήταν αυτό γιατί είδα μόνο τη λαβή του», είπε ο υπάλληλος. 

Γλυφάδα: «Κλείδωσε την κυρία Δέσποινα στο γραφείο»

Στη συνέχεια ο 76χρονος κινήθηκε προς μια εσωτερική σκάλα που υπάρχει στο γκαράζ και ανέβηκε στον πρώτο όροφο της εταιρείας. 

Γλυφάδα: Ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη; Τι κατέθεσαν υπάλληλοι

«Εγώ επειδή φοβήθηκα ότι θα γινόταν κάποιο κακό ανέβηκα γρήγορα στο γραφείο του Βλασσάκη και του είπα ότι είχα δει τον Άρη και ότι είχε όπλο μαζί του. Ο Βλασσάκης στην αρχή μου είπε να φωνάξουμε τον Γ., ο οποίος ήταν απόστρατος αστυνομικός και ήταν παλιά στην Ασφάλεια, αλλά επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο ο Βλασσάκης μου είπε να πάω εγώ να καθυστερήσω τον Άρη και αυτός θα καλούσε την Αστυνομία.

Εγώ είχα δει νωρίτερα ότι ο Άρης είχε πάει στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας και την κλείδωσε μέσα στο γραφείο. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον 2ο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες. Τότε ο Άρης κινήθηκε προς το γραφείο της Καρνέση και εγώ τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω μην κάνει κανένα κακό. Όταν έφτασε στο γραφείο της Καρνέση, ο Άρης της είπε ότι θέλει να μιλήσουν και αυτή επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο του είπε ότι δεν μπορεί τώρα και να φύγει, ενώ στη συνέχεια η Καρνέση κλείδωσε την πόρτα του γραφείου».

Γλυφάδα: «Φύγε από τη μέση δε θέλω να σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος, περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς προσπάθησε να ηρεμήσει τον δράστη και να αποτρέψει το κακό, κάτι όμως που αποδείχθηκε αδύνατο. 

Γλυφάδα: «Απειλούσαν τον δράστη πως θα τον κάψουν σαν ποντίκι»

«Ο Άρης συνέχισε στον διάδρομο και εγώ τον ακολούθησα και του είπα πάλι να σταματήσει τις βλακείες και να φύγει από την εταιρεία. Αυτός τότε σηκώνει το αριστερό του χέρι και βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνω το όπλο και εκείνος μου είπε: “Ν. φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δε θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι”. Ο Άρης έσκυψε προς τον σάκο που είχε μαζί του και πήρε μια καραμπίνα και την έστρεψε προς το μέρος μου. Εγώ μόλις είδα ότι γύρισε την καραμπίνα προς το μέρος μου έτρεξα και απομακρύνθηκα προς τις σκάλες και κατέβηκα προς την ρεσεψιόν της εταιρείας και καθώς έτρεχα στις σκάλες άκουσα ένα δυνατό “μπαμ” και κατάλαβα ότι ο Άρης είχε πυροβολήσει».

Γλυφάδα: «Άκουσα τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς»

«Όταν έφτασα στη ρεσεψιόν είπα στην κοπέλα που ήταν εκεί να ανοίξει γρήγορα την πόρτα για να βγω. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να άκουσα τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς. Μόλις βγήκα από την εταιρεία κάλεσα το 100 και η αστυνομικός μου είπε ότι ήδη έχουν καλέσει για να έρθει η Αστυνομία στο σημείο και πως οι αστυνομικοί ήταν καθ’ οδόν», συνέχισε ο υπάλληλος.

Γλυφάδα: Αυτή είναι η καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο 76χρονος

«Απ’ ότι μου είπαν αργότερα άλλοι συνάδελφοι από την εταιρεία, ο Άρης γύρισε στο γραφείο της Καρνέση και αφού έσπασε την πόρτα την πυροβόλησε και τη σκότωσε, ενώ στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του Βλασσάκη και τον σκότωσε και αυτόν. Ακόμη, όπως έμαθα εκείνη την ώρα στο γραφείο του Βλασσάκη ήταν και ο Ηλίας Κουκουλάρης, ο οποίος εργάζεται και αυτός στην εταιρεία και πως στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τον Άρη, αυτός τον πυροβόλησε και τον σκότωσε και αυτόν. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό το κακό που έγινε. Είμαι σοκαρισμένος. Δυστυχώς, απ΄ ότι φαίνεται ο Άρης ήθελε να τους εκδικηθεί επειδή μάλλον είχαν κάνει κάποιες κινήσεις για να τον βγάλουν από το σπίτι που έμενε και που ανήκε σ’ αυτούς», κατέληξε.

Γλυφάδα: Ο Αιγύπτιος είχε καταθέσει ως μάρτυρας στη δικαστική διαμάχη των αδελφών Καρνέση

Κομβικής σημασίας θεωρείται για τους αστυνομικούς η δικαστική διαμάχη που είχε ο Σπύρος Καρνέσης με τις δύο αδελφές του και τον γαμπρό του. 

Γλυφάδα: «Έγινε κάτι πολύ βαθύτερο από την απόλυση»

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η εκδίκαση της αγωγής που είχαν κάνει η Μαρία Καρνέση και ο Αντώνης Βλασάκης εναντίον του Σπύρου Καρνέση εκδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα. 

Στο δικαστήριο είχε κληθεί ως μάρτυρας και ο 76χρονος, ο οποίος ήταν έμπιστος άνθρωπος του Σπύρου Καρνέση και θεωρούταν άνθρωπός του. Ο Αιγύπτιος υποστήριξε την πλευρά του καπετάν Σπύρου. 

Γλυφάδα: «Θα τους σκοτώσω γιατί τόλμησαν να με βγάλουν από το σπίτι μου»

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης, μετά από την εκδίκαση της υπόθεσης, κάποιος, το όνομα του οποίου υπάρχει στη δικογραφία, τηλεφώνησε στον 76χρονο και του είπε να φύγει από το σπίτι της Γλυφάδας, διαφορετικά «θα τον έκαιγε σαν ποντίκι». 

Αυτό πιθανόν ήταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το γεγονός που πυροδότησε την οργή του Αιγύπτιου, ο οποίος αποφάσισε να αιματοκυλίσει τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση. 

Γλυφάδα: Θυσιάστηκε για να σώσει τους υπόλοιπους ο καπετάνιος 

Ένα ακόμα σενάριο που εξετάζεται είναι μήπως ο δράστης ένιωσε προδομένος, βλέποντας κάποιες προφορικές υποσχέσεις να μην υλοποιούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελευθερία Καρνέση, η μητέρα του Σπύρου, της Μαρίας και της Δέσποινας, είχε βαφτίσει τον Αιγύπτιο και τον είχε σαν γιο της. Εκείνος είχε σταθεί στο πλευρό της μέχρι το τέλος και τη φρόντιζε. Φαίνεται, μάλιστα, να του είχε υποσχεθεί ότι θα του έγραφε το σπίτι στη Γλυφάδα για να το πάρει μετά τον θάνατό της, κάτι που δε συνέβη. Εξετάζεται, λοιπόν, μήπως και αυτό ήταν ένα γεγονός που τον είχε δυσαρεστήσει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top