«Ζούγκλα» οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας – «Θέριεψε» η εγκληματικότητα

Επίθεση στο συνεργείο του Star και στον Β. Γκούμα την ώρα του ρεπορτάζ!    

Στο κέντρο της Αθήνας είναι απογοητευτική η εικόνα με τα κρούσματα εγκληματικότητας. Καταστηματάρχες θέλουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους καθώς έχουν δεν έχουν πέσει μόνο θύματα κλοπών αλλά έχουν μείνει και χωρίς πελατεία λόγω των επιθέσεων. Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. 

Βγήκαν τα όπλα στις γειτονιές της Αθήνας

Το συνεργείο του Star μάλιστα και ο δημοσιογράφος του δέχθηκαν επίθεση από όσους ενοχλήθηκαν από την καταγραφή της παραβατικότητας.  

 

Η στιγμή που άγνωστος ενοχλείται από την καταγραφή της παραβατικότητας και διακόπτει το γύρισμα

Η στιγμή που άγνωστος ενοχλείται από την καταγραφή της παραβατικότητας και διακόπτει το γύρισμα  

Η επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο είναι μια μικρή γεύση μόνο από το τι συμβαίνει στο κέντρο της πρωτεύουσας.  

«Γίνεται χαμός, δεν μπορείς να περπατήσεις. Βγαίνεις στην Αθήνας όπου παίρνουν τα πορτοφόλια» δηλώνει καταστηματάρχης που ενώνει την «κραυγή αγωνίας του» με τους συναδέλφους του που διατηρούν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αλλά ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο λόγω των επιθέσεων που δέχονται.

Ο κύριος Γιώργος έχει κάνει το κατάστημά του φρούριο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όπως φαίνεται στο βίντεο -  ντοκουμέντο του Star, διαρρήκτης εισέβαλε στον χώρο όπου βρίσκεται το ταμείο και άρχισε να ψάχνει συρτάρια και ντουλάπια προκειμένου να αρπάξει τις εισπράξεις της ημέρας. 

Η στιγμή που κλέφτης ανοίγει τα συρτάρια σε κατάστημα

Η στιγμή που κλέφτης ανοίγει τα συρτάρια σε κατάστημα 

Κέντρο Αθήνας: Ερειπωμένα γραφεία και καταστήματα

Ένας άνδρας έδειξε στην κάμερα του Star την καταγγελία που έκανε στην Aστυνομία για το κινητό που του έκλεψαν πριν από μια ώρα. Ερειπωμένο μοιάζει και το γραφείο ταξιδιών στην πλατεία Βάθης. Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. 

Περιμετρικά της Ομόνοιας οργιάζει το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών.

Ερειπωμένα κτίρια γραφείων και καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας

Ερειπωμένα κτίρια γραφείων και καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας 

Αλλά και πίσω από το δημαρχείο της Αθήνας δεν υπάρχει καταστηματάρχης που να μην έχει βιώσει την παραβατικότητα. Ακόμη και κλοπή οσπρίων και ξηρών καρπών!  

Η οδός Γερανίου είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Αθήνας. Εδώ δεν έχουν πέσει θύματα ληστείας μόνο Έλληνες αλλά και αλλοδαποί οι οποίοι διατηρούν καταστήματα. Ένας από αυτούς αφηγήθηκε στο ρεπορτάζ τη ληστεία με μαχαίρι από άγνωστο που μπήκε στο κατάστημα.      

Αλλοδαπός καταστηματάρχης περιγράφει την ληστεία στην οποία έπεσε θύμα    

Αλλοδαπός καταστηματάρχης περιγράφει την ληστεία στην οποία έπεσε θύμα   

Κάτοικοι και καταστηματάρχες ζητούν περισσότερη αστυνόμευση. Η ανασφάλεια και ο φόβος έχουν δημιουργήσει  ένα ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δεν μπορούν να επιβιώσουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top