Blue Horizon: Σήμερα η κηδεία του Αντώνη στον Άγιο Νικόλαο

Οργή για τη δολοφονία του – Καρατομήσεις στο Λιμενικό

Ο 36χρονος Αντώνης, ο οποίος δολοφονήθηκε την Τρίτη στο πλοίο Blue Horizon επιβιβάστηκε τελικά στο πλοίο κι επέστρεψε στο σπίτι του στον Άγιο Νικολάο της Κρήτης, όχι όμως χαμογελαστός, όπως ήταν πάντα, αλλά νεκρός μέσα σε ένα φέρετρο. 

Blue Horizon: «Θα ισχυριστούν ότι δεν τον έσπρωξαν, αλλά γλίστρησε»

O Αντώνης Καρυώτης επέστρεψε τελικά χθες το βράδυ στην πατρίδα του τον Άγιο Νικόλαο, όπου σήμερα θα γίνει η κηδεία του - cna.gr

O Αντώνης Καρυώτης επέστρεψε τελικά χθες το βράδυ στην πατρίδα του τον Άγιο Νικόλαο, όπου σήμερα θα γίνει η κηδεία του - cna.gr

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο, ενώ η σορός του θα βρίσκεται εκεί από τις 11:00. Το «παρών» θα δώσει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Η οργή του κόσμου για την εν ψυχρώ δολοφονία του από το πλήρωμα του Blue Horizon ξεχειλίζει στην Κρήτη, όπου και χθες στα Χανιά, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και διαμαρτυρήθηκαν για όσα αποκαλύφθηκαν μέσα από τα βίντεο άλλων επιβατών. 

Ηράκλειο: Ξεσηκώθηκαν για τον Αντώνη - Διαμαρτυρία έξω από το Blue Horizon

 

 

Για τη δολοφονία του έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του πλοίου, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία. Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Σάββατο. 

Blue Horizon: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 4 συλληφθέντες

Παράλληλα, χθες παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group.

Blue Horizon: Καρατομήσεις στο Λιμενικό

Ο υπουργός Ναυτιλίας καρατόμησε χθες στον λιμενάρχη Πειραιά και τον διοικητή του πρώτου λιμενικού τμήματος και παρέπεμψε τέσσερα  στελέχη του σώματος σε πειθαρχικό έλεγχο, καθώς προκύπτουν ευθύνες για τη δολοφονία του 36χρονου. 

Blue Horizon: Από πνιγμό ο θάνατος του 36χρονου - Τι έδειξε η νεκροψία

 

 

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. Έδωσε εντολή στον Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Blue Horizon: «Χτυπούσαν στον καπετάνιο και τους έκλεισε την πόρτα»

Blue Horizon: «Να σαπίσουν στη φυλακή!»

Την οργή της για τη δολοφονία του Αντώνη δεν έκρυψε και η αδελφή του, η οποία μίλησε στο Mega. 

Blue Horizon: Πόση ακόμα βαρβαρότητα θα αντέξουμε;

Όπως είπε, έχασε το μεγαλύτερο στήριγμα της ζωής της, τονίζοντας πως ο Αντώνης ήταν γι’ αυτήν αδελφός και ο καλύτερός της φίλος. 

Η ίδια και οι συγγενείς του ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, τονίζοντας ότι σκότωσαν έναν καλοκάγαθο άνθρωπο, ο οποίος ήταν πάντα χαμογελαστός και βοηθούσε όποιον του το ζητούσε. 

Blue Horizon: «Ή μια πέτρα έπεφτε ή άνθρωπος ήταν το ίδιο, δεν έδωσαν σημασία»

Αυτόπτης μάρτυρας του είδε τον φρικτό θάνατο του 36χρονου από μέλη του πληρώματος Blue Horizon περιέγραψε όσα είδε το βράδυ της Τρίτης στο Contra Channel.

Blue Horizon: «Ίσως να χαμογελούσε κι όταν εγκατέλειπε τούτον τον κόσμο»

Η κ. Μαρία, όπως ονομάζεται, επέβαινε στο διπλανό πλοίο, το οποίο αναχωρούσε για Χανιά.

«Ήμασταν στο λιμάνι για να φύγουμε για Χανιά. Είδαμε έναν άντρα να τρέχει. Ο άνθρωπος μπαίνει στο καράβι, εκεί στην άκρη, οι άνθρωποι του πλοίου τον διώχνανε, "έξω έξω", με οργή, με πολύ άσχημο τρόπο. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει το καράβι να φύγει και ο άνθρωπος να πέσει μέσα στη θάλασσα», είπε και συνέχισε:

Πειραιάς: Είχε βγάλει εισιτήριο ο 36χρονος που έσπρωξαν στη θάλασσα

«Δεν ασχοληθήκανε καν, ήταν απλανές το βλέμμα τους. Ή μια πέτρα έπεφτε, ή άνθρωπος ήταν το ίδιο, δεν έδωσαν σημασία καθόλου. Εμείς ψάχναμε τηλέφωνα, φωνάζαμε, να σώσουνε τον άνθρωπο, παίρναμε τηλεοράσεις, κανάλια, κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

Λίγη ώρα αργότερα, περιέγραψε πως το Λιμεναρχείο έφερε ένα βαρκάκι κι έβαλαν τον νεκρό επάνω. 

Πειραιάς: «Τον έριξαν στη θάλασσα και τον κοιτούσαν με απάθεια»

«Το πτώμα του επέπλεε και τον έβγαλαν έξω. Και μετά από ένα τέταρτο εμείς φύγαμε. Από ό,τι ακούσαμε μετά, μετά από 1 ώρα τους γυρίσανε πίσω. Μέσα σε δευτερόλεπτα το νερό τον σκέπασε και ο άνθρωπος χάθηκε για λίγο, μετά βγήκε στην επιφάνεια. Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος πέθανε μπαμ μπαμ», είπε και πρόσθεσε πως δεν υπήρχε ούτε ένας Λιμενικός στο σημείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top