Blue Horizon: «Χτυπούσαν στον καπετάνιο και τους έκλεισε την πόρτα»

«Γνώριζε τα πάντα, τα είδε στις κάμερες», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Νέα μαρτυρία επιβάτη του Blue Horizon από τον καταπέλτη του οποίου απωθήθηκε στη θάλασσα ο 36χρονος Αντώνης Κ. και πνίγηκε, περιγράφει τις αντιδράσεις του καπετάνιου μετά το περισταστικό. 

Blue Horizon: «Ίσως να χαμογελούσε κι όταν εγκατέλειπε τούτον τον κόσμο»

Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega, ο καπετάνιος φέρεται να είχε εικόνα από το σημείο, όπου διαδραματίστηκε το απάνθρωπο έγκλημα στον Πειραιά, καθώς στη γέφυρα υπάρχουν μόνιτορ, που δείχνουν όσα καταγράφουν οι κάμερες του πλοίου. 

 

 

«Μου είπαν άλλοι επιβάτες, που το κατέθεσαν κιόλας, ότι πήγαν στον καπετάνιο, του χτυπούσαν την πόρτα κι εκείνος τους την έκλεισε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και συνέχισε την πορεία του πλοίου», είπε ο μάρτυρας. 

O 36χρονος που πνίγηκε στον Πειραιά, όταν τον έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon από τον καταπέλτη

O 36χρονος που πνίγηκε στον Πειραιά, όταν τον έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon από τον καταπέλτη

Πόση ακόμα βαρβαρότητα θα αντέξουμε;

«Έφυγε το πλοίο. Βγήκε από το λιμάνι του Πειραιά, φτάσαμε σχεδόν Αίγινα, μείναμε αρόδο, η πληροφορία από τα μεγάφωνα ήταν ότι δόθηκε εντολή από το Λιμεναρχείο να σταματήσουμε εκεί. Το γελοίο και τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι φώναξαν από τα μεγάφωνα ότι για το συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά δε φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία και το βαπόρι, φύγαμε 21.00, γυρίσαμε λίγο πριν τις 23.00», πρόσθεσε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για έγκλημα, καθώς ο ύπαρχος ήταν εκείνος που έσπρωξε τον 36χρονο στη θάλασσα και δεν έδωσε σήμα να σταματήσουν οι μηχανές. 

Πειραιάς: Ραγίζει καρδιές ο αδελφός του 36χρονου Αντώνη

«Την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο κι έβαζε τις μηχανές, ακούω φωνές και τρέχω στο πίσω μέρος. Βλέπω τον Ύπαρχο του πλοίου να απωθεί έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Όλος ο κόσμος φώναζε, γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα πέσει στη θάλασσα, να τον αφήσει. Αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα. Την ώρα που έκανε προσπάθεια να μπει ο άνθρωπος, τραβιόταν ο καταπέλτης από το ντόκο του λιμανιού, έχει λυγίσει το πίσω μέρος του καταπέλτη και πέφτει στη θάλασσα», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε:

Πειραιάς: Είχε βγάλει εισιτήριο ο 36χρονος που έσπρωξαν στη θάλασσα

«Δεν ξέρω γιατί δεν τον άφησε, πιθανότατα να μην είχε λεφτά για το εισιτήριο, οτιδήποτε. Δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που θα μπει μέσα, δεν τον απωθείς, δεν άκουσα τι φώναζε ο Ύπαρχος, μόνο τον έβλεπα. Η απάθεια για μένα είναι το χειρότερο που συνέβη. Αν δείτε το βίντεο των οκτώ δευτερολέπτων, ρίχνει μια απαθή ματιά, γιατί σκύλος να έπεφτε στη θάλασσα θα έδειχνε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γυρνάει και τον κοιτάει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα, γιατί από ό,τι ξέρω αν δε δώσει σήμα ο Ύπαρχος δε φεύγει το πλοίο, γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα και φεύγουμε. Και σηκώνεται ο καταπέλτης, αντί να μείνει κάτω, να πεταχτεί έστω ένα σωσίβιο, που δεν ξέρω αν μπορούσε να κάνει κάτι. Να σβήσει η μηχανή, να μείνει το πλοίο εκεί, να γίνει προσπάθεια διάσωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έγινε καμία προσπάθεια διάσωσης, παρά το γεγονός ότι όλος ο κόσμος φώναζε να σταματήσει το πλοίο γιατί ήταν άνθρωπος στη θάλασσα. 

Πειραιάς: «Τον έριξαν στη θάλασσα και τον κοιτούσαν με απάθεια»

«Το πλοίο έφυγε απαθέστατο, λες και πηγαίναμε ένα ωραίο ταξιδάκι, να περάσουμε όμορφα. Τον άνθρωπο τον τράβηξε η δίνη, τον χάσαμε για λίγο από τα μάτια μας. Μετά ξεβράστηκε επάνω και τον πήρε ξανά από κάτω. Εκεί πιστεύω τελείωσε ο άνθρωπος», συνέχισε ο μάρτυρας.

Σημείωσε μάλιστα ότι από τη στιγμή που πέφτει ένας άνθρωπος στη θάλασσα πρέπει να ειδοποιηθεί αμέσως το Λιμεναρχείο μέσω ασυρμάτου. Δε συνέβη όμως ούτε αυτό. 

«Εμείς ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο, όταν έφυγε το πλοίο δεν υπήρχε λιμενικός απ’ έξω, φαίνεται και από το βίντεο, το είπαμε αυτό στους ανακριτές και τους λιμενικούς. Υπάρχει ένας λιμενικός για όλη τη βάρδια στο λιμάνι του Πειραιά, εκείνη την ώρα δε φεύγει ένα βαπόρι, φεύγουν πάρα πολλά, είναι ένας λιμενικός για όλο το λιμάνι», εξήγησε.

Πειραιάς: Πλήρωμα έσπρωξε 36χρονο από καταπέλτη πλοίου και σκοτώθηκε

Όσο για το ποιος είναι υπεύθυνος τόνισε:

«Υπάρχει και κάμερα που βλέπει ο καπετάνιος. Άρα, πρέπει να έχει εικόνα και ο καπετάνιος, λογικά, έπρεπε να σταματήσει τις μηχανές του πλοίου επιτόπου, φωνάζεις το Λιμενικό κι έρχεται και τον συλλαμβάνει, δεν τον πετάς στη θάλασσα, έχει μπει και τον πετάς κατ’ αυτό τον τρόπο, άσ’ τον να μπει, πήγαινέ τον στο Ηράκλειο και παράδωσέ τον στο Λιμεναρχείο, πες “ο κύριος είναι λαθρεπιβάτης”, σίγουρα δεν είναι “ατύχημα”, υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας εκεί».

Εκτός από τον συγκεκρικένο μάρτυρα κατέθεσαν στις αρχές κι άλλοι επιβάτες που είδαν τι συνέβη. 

«Στο πίσω μέρος του πλοίου είδαν το περιστατικό πάρα πολλοί, 40, 50, 60; Είναι γεμάτο πάντα όταν πιάνει λιμάνι. Δώσαμε κατάθεση γύρω στα 15 άτομα. Στην αρχή ήμασταν τρεις, μετά ο κόσμος πήρε θάρρος. Κάποιοι δεν ήθελαν να μπλέξουν, μετά ο κόσμος αφυπνίστηκε», κατέληξε ο μάρτυρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top