Blue Horizon: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 4 συλληφθέντες

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο

Αποτροπιασμός για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα που αναχωρούσε το πλοίο. 

Blue Horizon: Στον εισαγγελέα ο πλοίαρχος και τα τρία μέλη του πληρώματος

O 36χρονος που πνίγηκε στον Πειραιά, όταν τον έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon από τον καταπέλτη

O 36χρονος που πνίγηκε στον Πειραιά, όταν τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon

Ο 36χρονος  Αντώνης έτρεχε να επιβιβαστεί στο πλοίο με το εισιτήριο στα χέρια.Eίχε βγει από το πλοίο για να αγοράσει καφέ και επέστρεψε.

Καρέ καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονου

Όμως δυο μέλη του πληρώματος που ήταν στον καταπέλτη τον εμπόδισαν δια της βίας να επιβιβαστεί. Στη συνέχεια ο ένας από αυτούς τον σπρώχνει στη θάλασσα σε μια αδιανόητη ενέργεια.

Απαρηγόρητη είναι η αδερφή του Αντώνη. Πόνος, οργή και θλίψη πλημμυρίζει την καρδιά της. «Να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν τον αδερφό μου, θέλω τον αδερφό μου.....γιατί να γίνει αυτό», λέει. «Μου έχουν κοπεί τα πόδια, αυτοί που το έκαναν να μπουν φυλακή και να μην ξαναβγούν».

«Φωνάζαμε "δολοφόνε τι κάνεις"»

«Ήταν ξεκάθαρο ότι τον έσπρωξε στη θάλασσα. Εμείς φωνάζαμε "δολοφόνε τι κάνεις" και μέναμε να κοιτάμε» λέει επιβάτης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του αδιανόητου συμβάντος.

Την ώρα που πατά ο 36χρονος στον καταπέλτη, το πλοίο δεν έχει ξεκινήσει. Ο νεαρός φτάνει στα μισά του καταπέλτη. Αντί τα μέλη του πληρώματος  να τον βάλουν γρήγορα μέσα στο πλοίο,  τον σπρώχνουν προς τα έξω. Ο 36χρονος προσπαθεί και πάλι να επιβιβαστεί.

Την ώρα που ο ναυτικός σπρώχνει τον 36χρονο και τον βλέπει να πέφτει στην θάλασσα, αντί να τον σώσει,  αδιαφορεί, και γυρίζει την πλάτη του...

Τη στιγμή που ο Αντώνης χάνεται στο κενό, ο καταπέλτης συνεχίζει να σηκώνεται και το πλοίο έχει πρόσω τις μηχανές προκαλώντας δίνη.

Blue Horizon: «Σώστε τον», φώναζε ο κόσμος - ΕΔΕ για το λιμεναρχείο Πειραιά

Ούρλιαζαν οι επιβάτες

«Σώστε τον, σώστε τον» ούρλιαζαν οι επιβάτες που έβλεπαν τον άνθρωπο να πνίγεται.

Άνθρωποι που είδαν το περισταικό πήγαν να ενημερώσουν τον καπετάνιο και εκείνος δεν τους δέχθηκε, καταγγέλλει μια άλλη επιβάτης.

Με εντολή εισαγγελέα το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά μετά από 45 λεπτά  όπου συνελήφθησαν ο κυβερνήτης, ο ύπαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο λοστρόμος.

Πειραιάς: «Τον έριξαν στη θάλασσα και τον κοιτούσαν με απάθεια»

Ποιοι είναι οι τέσσερις κατηγορούμενοι 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το απόγευμα οι συλληφθέντες μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Blue Horizon: Ποιοι είναι οι τέσσερις κατηγορούμενοι / Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Μαστραντωνάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Μαστραντωνάκη στο Star οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι υποστήριξαν ότι «δίπλωσε» ο καταπέλτης τη στιγμή που γινόταν ο διαπληκτισμός πάνω στο πλοίο. 

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι:

Ο καπετάνιος με τα αρχικά Χ.Δ.

Ο ύπαρχος με τα αρχικά Μ.Μ.

Ο υποπλοίαρχος με τα αρχικά Κ.Ι. 

Ο λοστρόμος με τα αρχικά  Β.Χ.

Ποιοι είναι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αντώνη

Blue Horizon: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον ύπαρχο που έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Στον ύπαρχο που φαίνεται στα βίντεο να απωθεί τον άτυχο 36χρονο, ασκήθηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Επισης θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για ενδεχόμενες ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, αν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και τι έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο τον 36χρονο.

Προθεσμία για το Σάββατο πήραν οι 4 συλληφθέντες

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τον θάνατο του 36χρονη Αντώνη στο πλοίο Blue Horizon το βράδυ της Τρίτης. 

Ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του πλοίου, μαζί με τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, εξήλθαν από τα Δικαστήρια Πειραιά μετά τις 10:30 και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους. 


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top