Blue Horizon: «Σώστε τον», φώναζε ο κόσμος - ΕΔΕ για το λιμεναρχείο Πειραιά

Το πλοίο αναχώρησε για τον προορισμό του, ενώ ο Αντώνης πάλευε να σωθεί

To βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα και δείχνει την προσπάθεια του 36χρονου να επιβιβαστεί στο πλοίο όταν μέλη του πληρώματος τον απώθησαν και τον έριξαν στη θάλασσα/ βίντεο Alpha Tώρα

Η δολοφονία του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Κρήτη χθες βράδυ και απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του, έχει σοκάρει, «παγώσει» και εξοργίσει την κοινή γνώμη. 

Πειραιάς: Πλήρωμα έσπρωξε 36χρονο από καταπέλτη πλοίου και σκοτώθηκε

Το πλοίο Blue Horizon αναχωρούσε όταν ο 36χρονος ανέβηκε τρέχοντας στο καράβι, αλλά μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν για να τον εμποδίσουν. Ο 36χρονος Α.Κ προσπάθησε να επιβιβαστεί ξανά, ένα από τα μέλη του πληρώματος τον έσπρωξε και πάλι, όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο, με αποτέλεσμα ο νέος άνδρας να καταλήξει στο νερό και να πνιγεί.

Πειραιάς: «Τον έριξαν στη θάλασσα και τον κοιτούσαν με απάθεια»

Το χειρότερο όλων, το πιο απάνθρωπο είναι δε, ότι το πλοίο αναχώρησε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Τα μέλη του πληρώματος δεν προσπάθησαν καν να τον βοηθήσουν να βγει από τη θάλασσα, δεν πέταξαν καν ένα σωσίβιο. Συνέχισαν το ταξίδι τους, απαλλαγμένοι από τις ευθύνες τους. Όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα και έντρομα μάτια δεκάδων επιβατών – αυτόπτων μαρτύρων. 

Οι εικόνες από ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, που δημοσιεύτηκε στα social media κι έχει τραβηχτεί από επιβάτη διπλανού πλοίου, δείχνουν την απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο. Είναι η στιγμή που ο 36χρονος βρίσκεται στο νερό, ενώ το Blue Horizon αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά για τον προορισμό του… σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

«Σώστε τον», «Μην τραβάς βίντεο, πέσε μέσα» είναι οι κραυγές των επιβατών που παρακολουθούν σοκαρισμένοι τα όσα εξελίσσονται, από πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο δίπλα στο Blue Horizon. 

ΕΔΕ για το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά 

Με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε γνωστό ότι διέταξε ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά μετά τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πλοίο και μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

«Διέταξα τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού» αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top