Blue Horizon: Στον εισαγγελέα ο πλοίαρχος και τα τρία μέλη του πληρώματος

Δεν απάντησαν σε καμία ερώτηση γιατί έσπρωξαν τον 36χρονο στη θάλασσα

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon»/ βίντεο από ΣΚΑΪ

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon», για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, χθες το βράδυ. 

Πειραιάς: Ραγίζει καρδιές ο αδελφός του 36χρονου Αντώνη

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο πλοίαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος και κατηγορούνται για δολοφονία από κοινού. Κανείς τους δεν απάντησε στις καταιγιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων «Γιατί ρίξατε τον Αντώνη στη θάλασσα;».

Στον εισαγγελέα Πειραιά τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon»/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Στον εισαγγελέα Πειραιά ο ύπαρχος του «Blue Horizon»/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Ο 36χρονος Αντώνης έχασε τη ζωή του, όταν μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν στη θάλασσα, προκειμένου να μην επιβιβαστεί στο πλοίο που αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά για Ηράκλειο. Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον άτυχο Αντώνη να τρέχει να προλάβει το καράβι, να ανεβαίνει στη μπουκαπόρτα και μέλη του πληρώματος να τον απωθούν τρεις φορές. Την τρίτη φορά, ο 36χρονος κατέληξε στο νερό. Πνιγμός είναι η αιτία του θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ οι ιατροδικαστές βρήκαν και χτύπημα στο κεφάλι από «θλων» όργανο.

Blue Horizon: Από πνιγμό ο θάνατος του 36χρονου - Τι έδειξε η νεκροψία

Στον εισαγγελέα Πειραιά τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon»/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Στον εισαγγελέα Πειραιά ο πλοίαρχος του «Blue Horizon»/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Το αδιανόητο είναι ότι το πλοίο αναχώρησε σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Τα μέλη του πληρώματος παρακολουθούσαν τον 36χρονο να παλεύει στη δίνη της θάλασσας για να σωθεί και δεν έκαναν τίποτα. Δεν πέταξαν ένα σωσίβιο, δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν, δεν κάλεσαν έστω βοήθεια από το λιμάνι.

Αντιθέτως, το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του για Κρήτη, παρά τις κραυγές των επιβατών - όπως καταγράφονται στα βίντεο- να βοηθήσουν τον άνθρωπο στη θάλασσα.

Blue Horizon: «Σώστε τον», φώναζε ο κόσμος - ΕΔΕ για το λιμεναρχείο Πειραιά

Στον εισαγγελέα Πειραιά τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon»/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Στον εισαγγελέα Πειραιά ο λοστρόμος του «Blue Horizon»/ Eurokinissi Γιάννης Παναγόπουλος

Μαρτυρίες λένε δε, ότι απευθύνθηκαν στον καπετάνιο, λέγοντάς του ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα κι εκείνος φέρεται να τους έκλεισε την πόρτα, συνεχίζοντας το ταξίδι για Ηράκλειο. Ο πλοίαρχος φέρεται να γνώριζε άλλωστε όλα όσα είχαν συμβεί, αφού στη γέφυρα υπάρχουν μόνιτορ, που δείχνουν όσα καταγράφουν οι κάμερες του πλοίου. 

Blue Horizon: «Χτυπούσαν στον καπετάνιο και τους έκλεισε την πόρτα»

Στον εισαγγελέα Πειραιά ο αξιωματικός καταστρώματος του «Blue Horizon»/ INTIME Ζάχος Γιώργος

Στον εισαγγελέα Πειραιά ο αξιωματικός καταστρώματος του «Blue Horizon»/ INTIME Ζάχος Γιώργος

Το Blue Horizon απέπλευσε από τον Πειραιά, με τη σορό του Αντώνη να επιπλέει στα νερά του λιμανιού. Κάπου κοντά στην Αίγινα, έκανε αναστροφή και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, με εντολή εισαγγελέα. Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με άλλο καπετάνιο και πλήρωμα, αφού προσήχθησαν οι εμπλεκόμενοι για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Η απανθρωπιά που είδαμε μέσα από τα βίντεο επιβατών και καμερών ασφαλείας έχει προκαλέσει οργή, αποτροπιασμό και φρίκη. Το Λασίθι κλαίει για τον άτυχο 36χρονο Αντώνη, έναν βιοπαλαιστή από την Κρήτη, παιδί πολυμελούς οικογένειας, που δεν έχανε ποτέ το χαμόγελό του, όπως τον περιγράφουν.

Blue Horizon: «Ίσως να χαμογελούσε κι όταν εγκατέλειπε τούτον τον κόσμο»

Ταξίδευε πάντα με εισιτήριο κι έκανε συχνά το δρομολόγιο Ηράκλειο - Αθήνα. Χθες, το νήμα της ζωής του κόπηκε, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να μην τον αφήσουν να επιβιβαστεί στο πλοίο αλλά και να τον σπρώξουν στη δίνη της θάλασσας, κίνηση που θα οδηγούσε στον θάνατό του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top