Φωτιά στον Έβρο: Ένας νεκρός στη Λευκίμμη - Εκκενώνονται δύο νοσοκομεία

Μεταφέρουν νεογνά από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τον νεκρό στη Λευκίμμη

Τραγική εξέλιξη είχε η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, με τον εντοπισμό ενός νεκρού άνδρα στην περιοχή της Λευκίμμης.

Μάχη με τις φλόγες σε Βοιωτία, Έβρο και Εύβοια - Τα πύρινα μέτωπα

Ο άνδρας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 20:00 στην επαρχιακή οδό Δαδιάς-Λευκίμης από υπάλληλο του Δασαρχείου Σουφλίου. Βάσει των πρώτων πληροφοριών πρόκειται για νεαρό άνδρα πιθανόν μετανάστη που εισήλθε παράνομα στη χώρα .

Σύμφωνα με μαρτυρίες η σορός είναι νεαρού άντρα, εντοπίστηκε επί του οδοστρώματος σε σημείο από το οποίο είχε περάσει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου και εικάζεται ότι ο θάνατός του προήλθε από την έκθεσή του στις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς και τον καπνό. Σημειώνεται ότι την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Αλεξανδρούπολη: Eκκενώνονται προληπτικά δύο νοσοκομεία

Οι στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στον Έβρο είναι δραματικές. Οι φλόγες καίνε για τρίτη μέρα, ενώ οι στάχτες έχουν «πνίξει» την Αλεξανδρούπολη. 

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και του στρατιωτικού νοσοκομείου, που απέχουν περίπου 5 χλμ. μεταξύ τους. Δεν υπάρχει φόβος ότι οι φλόγες θα φτάσουν εκεί, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση των ασθενών γι' αυτό και μεταφέρονται είτε στο νοσοκομείο Καβάλας, είτε στα σπίτια τους αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους. 

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την προληπτική εκκένωση δύο νοσοκομείων στην Αλεξανδρούπολη

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την προληπτική εκκένωση δύο νοσοκομείων στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η εκκένωση έχει ξεκινήσει από τη Μονάδα των νεογνών και ήδη έχουν μεταφερθεί ήδη εννέα νεογνά από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σε νοσοκομεία της Καβάλας. 

Επίσης, έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες του προσωπικού του νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ανάλογο σχέδιο προληπτικής εκκένωσης υπάρχει και για το στρατιωτικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. 

Οι φλόγες μπήκαν στο χωριό Άβαντας- Κάηκαν τρία σπίτια

Το χωριό Άβαντας έχει περικυκλωθεί από τις φλόγες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega έχουν καεί ήδη τρία σπίτια.

Γύρω στις 23:00 εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Παλινοστούντων Παλαγίας, με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη.

 

Eκπρόσωπος τύπου Π.Υ: 63 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου της Π.Υ. το βράδυ της Δευτέρας, έγινε γνωστό πως έχουν εκδηλωθεί συνολικά 63 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο, σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων, 59 υδροφόρα οχήματα και περιοδικά 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top