Μάχη με τις φλόγες σε Βοιωτία, Έβρο και Εύβοια - Τα πύρινα μέτωπα

Εκκενώσεις οικισμών και συνεχείς αναζωπυρώσεις

To ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από το πύρινο μέτωπο της Βοιωτίας 

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα κατακαίνε τη χώρα από άκρη σε άκρη, εν μέσω θυελλωδών ανέμων. Ένας βοσκός βρήκε τραγικό θάνατο στη Βοιωτία, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του, ενώ ο Έβρος καίγεται για τρίτη ημέρα.

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας - Νεκρός ένας βοσκός

Σήμερα μάλιστα έχουμε νέο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς.

Φωτιά Έβρος: Νέο μέτωπο στα Λάβαρα – Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Ορεστιάδα

Φωτιά στη Βοιωτία

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας, το μέτωπο των επιχειρήσεων βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Παραλίας Σαράντη και επιχειρούν 74 πυροσβέστες, 6 ομάδες  πεζοπόρων τμήματων, 19 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Εικόνα από τη φωτιά στη Βοιωτία / Eurokinissi

Εικόνα από τη φωτιά στη Βοιωτία / Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Βοιωτία, στην περιοχή μεταξύ Προδρόμου και Σαράντη, γυναίκα που είχε βγει σε κεντρικό δρόμο ζήτησε βοήθεια από άνδρες της Πυροσβεστικής για ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε κτηνοτροφική μονάδα. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε και εντόπισαν μέσα στο μαντρί άνδρα περίπου 80 ετών χωρίς τις αισθήσεις του. 

Μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία - Απεγκλώβισαν δια θαλάσσης 60 άτομα

Περίπου 60 άτομα απομακρύνθηκαν προληπτικά με δύο αλιευτικά στην παραλία Σαράντη Βοιωτίας.

Το πρωί εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, όσοι βρίσκονταν στην παραλία Σαράντη να απομακρύνονταν προς Θίσβη.

Δυστυχώς, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στη Βοιωτία και η μάχη με τις φλόγες θα είναι μεγάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

To ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από το πύρινο μέτωπο της Βοιωτίας- Η φωτιά έφτασε στον κεντρικό δρόμο

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα μάλιστα, νέο μήνυμα από το 112 προέτρεπε τους κατοίκους στην ΠαναγίαΚαλαμιώτισσα και τον Άγιο Αθανάσιο να εκκενώσουν προς Κυριάκι.

Φωτιά στον Έβρο

Στην Αλεξανδρούπολη, το πιο δύσκολο ενεργό μέτωπο μαίνεται στις περιοχές βορείως του οικισμού Νίψα και στους οικισμούς Δορίσκος και Μοναστηράκι. Ήδη έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί για την ασφάλεια των πολιτών. 

To ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη για τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο

To ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη για τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο

Φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς στον Έβρο ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και λίγο αργότερα και στα Λάβαρα, με το 112 να  δίνει εντολή για εκκένωση του οικισμού.

Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης στο δάσος της Δαδιάς λόγω των ισχυρών ανέμων

Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης στο δάσος της Δαδιάς λόγω των ισχυρών ανέμων

Το απόγευμα εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση του οικισμού της Αισύμης, καλώντας τους κατοίκους της  να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν αυτή τη στιγμή 214 πυροσβέστες, 11 πεζοπόρα τμήματα, 59 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Φωτιά στην Εύβοια

Στη πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας, η πυρκαγιά εξελίσσεται μεταξύ των περιοχών Προφήτης Ηλίας Ψαχνών και Αρτάκης. Στις 13:15 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Νότια Ψαχνά προς Ψαχνά και από Βόρεια Αρτάκη προς Αρτάκη.

Οι φλόγες μπήκαν στη βιομηχανική περιοχή της Βατώντας, όμως ο άνεμος αντιστράφηκε κι έστειλε ξανά τη φωτιά προς τα καμένα. Η εικόνα είναι βελτιωμένη από το συγκεκριμένο μέτωπο.

Επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, 19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top