Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας - Νεκρός ένας βοσκός

Είχε πάει να σώσει τα ζώα του - Έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις για το πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Δυσάρεστες είναι οι ειδήσεις που έρχονται από την ανεξέλεγκτη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας, καθώς εντοπίστηκε νεκρός ένας βοσκός που πήγε στο μαντρί του για να σώσει τα ζώα του.

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό, περίπου 80 ετών, ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται οτι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Πώς ξέσπασε η φωτιά - Μηνύματα από το 112

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον οικισμό Πρόδρομο όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ, τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου. 

Οι κάτοικοι του οικισμού Πρόδρομος Βοιωτίας έλαβαν μήνυμα να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Λίγο αργότερα εστάλη μήνυμα 112 σε όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να απομακρυνθούν προς Θίσβη.

«Αν βρίσκεστε στην παραλία Σαράντη, απομακρυνθείτε προς Θίσβη», αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Φωτιά Βοιωτία: Εκκενώθηκε κάμπινγκ

Αυτή την ώρα, οι φλόγες απειλούν δύο οικισμούς, Σκέρφι και Σαράντη, οι οποίοι εκκενώνονται. Το διπλό μέτωπο φαίνεται να κινείται προς τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκενώθηκε κάμπινγκ στην περιοχή, όπου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρχαν φιάλες υγραερίου. Κατά το ρεπορτάζ, αν και ακούστηκαν κάποιες εκρήξεις, η πυρκαγιά ελέγχεται.

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο».

Αρτοποιός: «Πολύ μεγάλη προσοχή - Με 9 μποφόρ δεν παίζουμε»

Νωρίτερα, για το νέο πύρινο μέτωπο,  προειδοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τονίζοντας στον ΣΚΑΪ: «Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα, με 9 μποφόρ δεν παίζουμε. Είναι μια πυρκαγιά που πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θέλει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αρτοποιός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top