Μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία - Απεγκλώβισαν δια θαλάσσης 60 άτομα

Ένας νεκρός από την καταστροφική πυρκαγιά

Εικόνες Αποκάλυψης κατέγραψε η κάμερα του Star στη Βοιωτία, όπου είναι σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στη Βοιωτία. Πολίτες απεγκλωβίστηκαν προληπτικά από παραλία.

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας - Νεκρός ένας βοσκός

Περίπου 60 άτομα επιβιβάστηκαν προληπτικά σε δύο αλιευτικά στην παραλία Σαράντη Βοιωτίας, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Φωτιά Βοιωτία: Νεκρός βοσκός στον Πρόδρομο

Ένας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης φωτιάς στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών), ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Φωτιά στη Βοιωτία

Μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία / Φωτογραφία Eurokinissi 

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό, χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται οτι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. 

Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.   

Φωτιά Βοιωτία: Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112, ενώ όπως σημείωσε ο ίδιος νωρίτερα, το μέτωπο βρισκόταν σε απόσταση λιγότερο των 1.000 μέτρων από τα σπίτια, με τους ανέμους να είναι ιδιαίτερα ισχυροί. 

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα.

Φωτιά Βοιωτία: Στη μάχη εναέρια μέσα

Τέσσερα ελικόπτερα επιχειρούν στην πυρκαγιά στη Βοιωτία / Φωτογραφία Eurokinissi 

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top