Φωτιά Έβρος: Νέο μέτωπο στα Λάβαρα – Μήνυμα 112 για εκκένωση προς Ορεστιάδα

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη και δάσος Δαδιάς

Οι τελευταίες εξελίξεις για το πύρινο μέτωπο στον Έβρο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Έβρος καίγεται. Εκτός από τα πύρινα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη και το δάσος της Δαδιάς, νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21.08.2023) και στα Λάβαρα, με το 112  να  δίνει εντολή για εκκένωση του οικισμού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στα Λάβαρα Εβρου και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 

 

 

Φωτιά Έβρος: Νέο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς

Φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς στον Έβρο, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

«Πύρινη κόλαση»  στην Αλεξανδρούπολη - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στη θέση Γκίμπρενα. Υπάρχουν αναφορές ότι η πυρκαγιά καίει σε τμήμα που είχε μείνει ανέγγιχτο από την περσινή μεγάλη φωτιά.

Φωτιά Αλεξανδρούπολη: Ήχησαν οι σειρήνες - Τρία τα πύρινα μέτωπα

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.    

«Χιονίζει» στάχτη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης - «Εγκλωβισμένοι» Τούρκοι τουρίστες

Νωρίτερα, ο κ. Πέτροβιτς είχε περιγράψει με μελανά χρώματα την εικόνα που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο που καίει στην Αλεξανδρούπολη για τρίτη ημέρα.

«Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης "χιονίζει" στάχτη, και κάτοικοι έχουν λάβει ειδοποίηση από τη Διεύθυνση Υγείας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα», είπε ο αντιπεριφερειάρχης και ενημέρωσε ότι η Εγνατία οδός άνοιξε για τα οχήματα που κινούνται προς και από τα σύνορα.

Έτσι, χιλιάδες τουρίστες, Τούρκοι κυρίως, αλλά και κάτοικοι του Βορείου Έβρου που είχαν σπεύσει για το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη, και εγκλωβίστηκαν λόγω του ότι έκλεισε η Εγνατία, σιγά σιγά αρχίζουν από το πρωί να αποχωρούν.

«Τα εναέρια μέσα αλλά και οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, αλλά οι προσπάθειές τους διασπώνται συνεχώς λόγω του ότι ξεσπούν νέες πυρκαγιές που μεταφέρονται σε άλλα σημεία με τη βοήθεια των ανέμων», σημείωσε ο κ.Πέτροβιτς, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε πως οι καλαμιές στα χωράφια από τα θερισμένα καλαμπόκια λειτουργούν ως «καύσιμο» για την ταχύτατη μετάδοση της φωτιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top