Άρτα: Το μοιραίο τηλεφώνημα που έκανε τον πατέρα να ξεχάσει το μωρό

Βασανιστικός ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την τραγική υπόθεση

Στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Άρτας νοσηλεύεται ο πατέρας που ξέχασε το μωρό του μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Ο 37χρονος βρέθηκε χθες ενώπιον του ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Υποβασταζόμενος από τους αστυνομικούς και με σκυμμένο το κεφάλι αποχώρησε από το γραφείο του ανακριτή και μεταφέρθηκε αμέσως στην ψυχιατρική κλινική, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του. 

O 37χρονος που ξέχασε το μωρο του στο αυτοκίνητο στην Άρτα νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Άρτας

O 37χρονος που ξέχασε το μωρο του στο αυτοκίνητο στην Άρτα νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Άρτας

Άρτα: Κατέρρευσε ο πατέρας - Μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική

«Να μη ζήσει κανείς άνθρωπος, αυτό που περνάμε εμείς», ήταν τα πρώτα λόγια του πατέρα μέσω του δικηγόρου του, τα οποία αποκαλύπτουν την τραγική ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

Άρτα: «Με πήραν τηλέφωνο από τη δουλειά και ξέχασα το παιδί»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος εξήγησε στον ανακριτή ότι το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε να πάει την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό και από εκεί στη δουλειά του. Στον δρόμο προς τον σταθμό του τηλεφώνησε ένας συνάδελφός του από τον ΔΕΔΔΗΕ και του είπε ότι πρέπει να σπεύσει για να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη. 

Άρτα: «Να μη ζήσει κανείς αυτό που ζούμε εμείς» -Τα πρώτα λόγια του πατέρα

Μετά από το τηλεφώνημα αυτό φαίνεται πως βυθίστηκε και ξέχασε εντελώς ότι στο πίσω κάθισμα, στο καρεκλάκι του, κοιμόταν το μωρό του. Έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί, συνέχισε, έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του κι έφυγε άρον άρον με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα. 

Το σημείο, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό του ο πατέρας που ξέχασε το μωρό του

Το σημείο, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό του ο πατέρας που ξέχασε το μωρό του

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», φέρεται να είπε στον εισαγγελέα.

Τι είναι το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού» - Η επιστημονική εξήγηση

Λίγα λεπτά πριν τις τρεις, όταν η σύζυγός του έντρομη του τηλεφώνησε και τον ρώτησε πού είναι το παιδί, ο 37χρονος συνειδητοποίησε τι είχε κάνει κι έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. «Κλείσε, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο», της είπε έντρομος και αλλόφρων έτρεξε προς το αυτοκίνητο, όπου όμως βρήκε το κοριτσάκι του χωρίς τις αισθήσεις του, με αφρούς γύρω από το στόμα. Το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο, όμως δυστυχώς ήταν πολύ αργά. 

«Πρόκειται για ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές, της μητέρας και του ίδιου του πατέρα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είπε μόνο “καλύτερα να λείπει αυτός παρά το παιδί του”... », δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης.

Άρτα: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους

Σύμφωνα με τον πατέρα του 37χρονου, ο οποίος μίλησε στον Alpha, συνήθως πήγαινε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό η μητέρα, όμως εκείνη τη μέρα δεν έγινε έτσι. 

«Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του. Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε συνήθως στον παιδικό σταθμό, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες (σ.σ.: την Τρίτη) και δεν το πήγε. Δεν έχουν άλλα παιδιά. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου», δήλωσε στον Alpha ο πατέρας του 37χρονου, ενώ ένας θείος της 27χρονης που μίλησε στο Mega διαβεβαίωσε ότι το ζευγάρι δεν είχε προβλήματα:

Άρτα: Η αιτία θανάτου του βρέφους - Το όνομα που θα δοθεί πριν την κηδεία

«Μια χαρά ήταν, είχαν το παιδάκι και είχαν και την δουλειά τους. Πήγαιναν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό, όταν σχόλαγε η κοπέλα πήγαινε και το έπαιρνε. Από εκεί και πέρα, λένε ότι έμεινε μέσα, ότι το ξέχασε. Το μυαλό του ανθρώπου καμιά φορά… ».

Άρτα: Μαρτυρικός ο θάνατος του βρέφους

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το μωράκι είχε έναν πολύωρο και μαρτυρικό θάνατο. Αιτία θανάτου είναι το πνευμονικό οίδημα που επήλθε από τη συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα ως απόρροια της έλλειψης οξυγόνου. 

Οι κίνδυνοι όταν αφήνουμε το παιδί μόνο στο αυτοκίνητο - Τι λέει παιδίατρος

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι το βρέφος βασανίστηκε επί ώρες από αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, ταχυκαρδία και κυάνωση, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας. 

Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι ο 37χρονος άφησε το αυτοκίνητό του σε πολυσύχναστο σημείο της Άρτας, από όπου περνούν πολλοί πεζοί και οδηγοί. Κανείς όμως δεν κατάλαβε ότι μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το μωρό, καθώς είχε φιμέ τζάμια και δε διακρινόταν το εσωτερικό του. 

Άρτα: Πήγε να πέσει από το μπαλκόνι η μητέρα του βρέφους

Η κηδεία του βρέφους θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι στην Περδικορράχη Άρτας. Επειδή ήταν αβάπτιστο, πριν από την τελετή της κηδείας θα διαβαστεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα, στην οποία θα του δοθεί το όνομα Λυδία – Ελένη.

Άρτα: Δίωξη στον πατέρα που ξέχασε το βρέφος μέσα στο αμάξι και πέθανε

Οι γονείς βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και δεν είναι γνωστό αν θα καταφέρουν να παραβρεθούν στην κηδεία του παιδιού τους. Η αστυνομία θα λάβει έκτακτα μέτρα ώστε να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ συγγενών, αν και τα πνεύματα έχουν πλέον ηρεμήσει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top