Άρτα: «Να μη ζήσει κανείς αυτό που ζούμε εμείς» -Τα πρώτα λόγια του πατέρα

Δείτε το σημείο που πάρκαρε το αυτοκίνητο και ξέχασε το μωρό

Για τουλάχιστον πέντε ώρες ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο τη 5,5 μηνών κόρη του ο πατέρας από την Άρτα με αποτέλεσμα το παιδί να αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Η ΕΡΤ βρέθηκε στο σημείο, όπου πάρκαρε το πρωί της Τρίτης ο πατέρας το αυτοκίνητό του και πήγε στη δουλειά του, ξεχνώντας εντελώς ότι στο πίσω κάθισμα βρίσκεται η κόρη του, την οποία έπρεπε να είχε αφήσει στον παιδικό σταθμό. 

Τι είναι το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού» - Η επιστημονική εξήγηση

Πρόκειται για έναν πολύ κεντρικό δρόμο στην Άρτα, από όπου περνούν πάρα πολλά αυτοκίνητα, αλλά και πεζοί. 

Το σημείο, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό του ο πατέρας που ξέχασε το μωρό του στην Άρτα - ΕΡΤ

Το σημείο, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό του ο πατέρας που ξέχασε το μωρό του στην Άρτα - ΕΡΤ

Μάλιστα στο κανάλι μίλησε κι ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος γύρω στις 09:00 το πρωί πέρασε δίπλα από το αυτοκίνητο του 37χρονου για να πετάξει τα σκουπίδια και στη συνέχεια να πάει να αγοράσει έναν καφέ. 

Άρτα: Πήγε να πέσει από το μπαλκόνι η μητέρα του βρέφους

Δυστυχώς,τα τζάμια στα πίσω καθίσματα ήταν φιμέ και δεν μπόρεσε να διακρίνει το  μωρό μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ δεν άκουσε και κάποιο κλάμα, ώστε να θορυβηθεί και να κινητοποιηθεί για να το γλιτώσει. 

Το αυτοκίνητο του 37χρονου πατέρα από την Άρτα φέρεται να είχε φιμέ τζάμια και γι' αυτό οι περαστικοί δε διέκριναν το μωρό στο πίσω κάθισμα - ΕΡΤ

Το αυτοκίνητο του 37χρονου πατέρα από την Άρτα φέρεται να είχε φιμέ τζάμια και γι' αυτό οι περαστικοί δε διέκριναν το μωρό στο πίσω κάθισμα - ΕΡΤ

Άρτα: «Να μη ζήσει κανείς αυτό που ζούμε εμείς»

Την ίδια ώρα ο πατέρας του μωρού, ο οποίος βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Άρτα: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους

Ο δικηγόρος του, Δημήτρης Λαμπράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους θέλησε να μεταφέρει ένα μήνυμα από τον τραγικό πατέρα. «Να μη ζήσει κανείς αυτή την κατάσταση που ζούμε εμείς», είναι το μήνυμα του πατέρα. Ο κ. Λαμπράκης επιβεβαίωσε ότι τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους όταν οι γιατροί τους είπαν ότι το μωρό τους είναι νεκρό. 

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του βρέφους που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και θα γίνουν γνωστά τα αίτια θανάτου του. 

Άρτα: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι γονείς

Οι γονείς του 5,5 μηνών βρέφους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Άρτας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους χορηγήθηκε κατασταλτική αγωγή, καθώς επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Ο πατέρας φέρεται να προσπάθησε να κρεμαστεί από ένα καλώδιο τηλεόρασης, ενώ η μητέρα να πηδήξει από το μπαλκόνι. 

Άρτα: Δίωξη στον πατέρα που ξέχασε το βρέφος μέσα στο αμάξι και πέθανε

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως συγγενείς της μητέρας απειλούν να λιντσάρουν τον πατέρα, καταλογίζοντάς του εγκληματική αμέλεια.

Η ασύλληπτη τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα πήγε χθες το μεσημέρι στον βρεφονηπιακό σταθμό για να παραλάβει την κόρη της. Τότε οι υπεύθυνοι της είπαν ότι το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο. Εκείνη έντρομη τηλεφώνησε στον σύζυγό της, ο οποίος όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί της είπε «κλείσε το τηλέφωνο, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο».

Ο πατέρας πήγε στο αυτοκίνητο και βρήκε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς γύρω από το στόμα. Το πήγε στο νοσοκομείο, όμως ήταν ήδη αργά. 

Τραγωδία στην Άρτα: Ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και πέθανε

Ο 37χρονος συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον εισαγγελέα Άρτας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top