Άρτα: Η αιτία θανάτου του βρέφους - Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Tα αίτια θανάτου του βρέφους / Βίντεο από MEGA

Από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία πέθανε το 5,5 μηνών βρέφος στην Άρτα που για περίπου 8 ώρες έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του.

Άρτα: Πήγε να πέσει από το μπαλκόνι η μητέρα του βρέφους

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας, ταχυκαρδία και κυάνωση.

Άρτα: «Να μη ζήσει κανείς αυτό που ζούμε εμείς» -Τα πρώτα λόγια του πατέρα

Το Σάββατο η κηδεία του βρέφους 

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πέσει η αυλαία της φρικτής αυτής υπόθεσης με την κηδεία του παιδιού.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Περδικοράχη.

Το όνομα που επιθυμούσε να δώσει η οικογένεια στο μωρό είναι Λυδία - Ελένη. Ωστόσο στις περιπτώσεις που το παιδί είναι αβάπτιστο, δε δίνεται όνομα, αλλά διαβάζεται μία ευχή , όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Άρτας. 

Τι είναι το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού» - Η επιστημονική εξήγηση

Άρτα: «Να μη ζήσει κανείς αυτό που ζούμε εμείς»

Ο πατέρας του μωρού, ο οποίος βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Άρτα: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους

Ο δικηγόρος του, Δημήτρης Λαμπράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους θέλησε να μεταφέρει ένα μήνυμα από τον τραγικό πατέρα. «Να μη ζήσει κανείς αυτή την κατάσταση που ζούμε εμείς», είναι το μήνυμα του πατέρα. Ο κ. Λαμπράκης επιβεβαίωσε ότι τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους όταν οι γιατροί τους είπαν ότι το μωρό τους είναι νεκρό. 

Το σημείο, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό του ο πατέρας που ξέχασε το μωρό του στην Άρτα

Το σημείο, σε πολύ κεντρικό δρόμο στην Άρτα, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό του ο πατέρας που ξέχασε το μωρό του - ΕΡΤ

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι μητέρα του βρέφους η οποία ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν φαρμακευτική αγωγή.

Το σημείο στο οποίο ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο ήταν σε πολύ κεντρικό δρόμο της  Άρτας από όπου διέρχονται συνεχώς πολίτες και αυτοκίνητα, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες, κανείς δεν κατάλαβε ότι μέσα στο αυτοκίνητο χαροπάλευε το κοριτσάκι διότι το όχημα είχε φιμέ τζάμια.

Οι κίνδυνοι όταν αφήνουμε το παιδί μόνο στο αυτοκίνητο - Τι λέει παιδίατρος

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν, χθες, Τρίτη, όταν η μητέρα του βρέφους έφυγε για την εργασία της και ο 37χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ πήρε το 5,5 μηνών κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό και να συνεχίσει για τη δική του δουλειά. 

Τραγωδία στην Άρτα: Ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και πέθανε

Ωστόσο ο άνδρας δεν πήγε ποτέ στον σταθμό, έφθασε κατευθείαν στην εργασία του, κλείδωσε το αυτοκίνητό του και ξέχασε μέσα το παιδί, δεμένο στο παιδικό καθισματάκι. 

Όταν το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί έκαναν προσπάθειες για ανάνηψη χωρίς αποτέλεσμα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top