Νέα «βόμβα» για τα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης ήταν στη θέση του ή όχι;»

«Ακουγόταν μουσική και το μοιραίο βράδυ και την Καθαρά Δευτέρα»

Οι δηλώσεις του δικηγόρου Γιώργου Μπαρτζώκη στο Star

Σε νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις, που βασίζονται σε πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του, προχώρησε σήμερα ο κ. Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής τραυματία που σώθηκε από θαύμα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Μπαρτζώκης στο Star και τον Σπύρο Λάμπρου, μουσική και οχλαγωγία στο σταθμό της Λάρισας δεν ακούγονταν μόνο το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, αλλά και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. 

Ο δικηγόρος αφήνει μάλιστα αιχμές για το αν ο σταθμάρχης Λάρισας ήταν την ώρα της τραγωδίας στο πόστο του. «Αν τον είχα απέναντί μου, θα τον παρακαλούσα - για τη μνήμη των παιδιών- να μας πει την αλήθεια, αν εκείνη την ώρα ήταν πράγματι στο γραφείο του».

Τέμπη: «Την ώρα της τραγωδίας είχαν πάρτι στον σταθμό της Λάρισας»

 Τεμπη

«Ακουγόταν μουσική και το μοιραίο βράδυ και την Καθαρά Δευτέρα στον σταθμό της Λάρισας» κατήγγειλε ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης / Φωτογραφία Eurokinissi (Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: «Ήταν 15 χρόνων, το καταλαβαίνετε; Πλήρωσαν εισιτήρια θανάτου»

Τέμπη: «Μουσικές και οχλαγωγία στον σταθμό της Λάρισας»

Ο κ. Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής πολυτραυματία που σώθηκε από θαύμα, καθώς βρισκόταν στο βαγόνι 2 του Intercity, κατήγγειλε ότι την ώρα του δυστυχήματος ακούγονταν μουσικές από τον σταθμό της Λάρισας. 

Για το κρίσιμο ζήτημα του κλειδιού, ο κ. Μπαρτζώκης ξεκαθάρισε πως δεν έχει λάβει ακόμη γνώση της δικογραφίας, ωστόσο έχει διαμορφώσει μια πρώτη εικόνα.

Ο ίδιος μίλησε για την πληροφορία περί μουσικής που περιήλθε σε γνώση του, και την οποία έχει γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία Εφετών. 

«Εγώ δεν είπα ότι γινόταν πάρτι, ακούγονταν όμως μουσικές και οχλαγωγία. Ήταν κι άλλα άτομα, σιδηροδρομικοί εκείνο το βράδυ. Συνεπώς πρέπει να γίνει έρευνα, ώστε αυτοί που ήταν παρόντες στο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας να δώσουν κατάθεση για να πουν τι ακριβώς συνέβη».

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε, στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Star, πως η καταγγελία δεν αφορούσε μόνο το μοιραίο βράδυ.

Όπως μου είπαν αυτό γινόταν και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

«Τι να πεις στους γονείς που αντί για τα παιδιά τους παίρνουν "αέρα;"»

Tέμπη: «'Hταν στη θέση του ο σταθμάρχης ή όχι;»

Όπως σημείωσε ο ίδιος, για το θέμα θα πρέπει να δώσουν κατάθεση τόσο οι υπάλληλοι γνωστής αλυσίδας καφέ που βρίσκεται δίπλα στον σταθμό Λαρίσης όσο και οι περίοικοι αφού αυτοί θα γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Τεμπη

«Θα παρακαλούσα τον σταθμάρχη - για τη μνήμη των παιδιών- να μας πει την αλήθεια, αν εκείνη την ώρα ήταν πράγματι στο γραφείο του» / Φωτογραφία Eurokinissi (Λεωνίδας Τζέκας)

Απαντήσεις θα μπορούσαν να δοθούν κι από κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή για να αποδειχθεί ποιοι είχαν μπει στο κτίριο, ακόμα κι από τους οδηγούς ταξί που βρίσκονταν στο σημείο.

«Προφανώς ο κ. σταθμάρχης δεν ήταν στη θέση του. Αυτό μου είπε (σ.σ. το άτομο που του έδωσε την πληροφορία)».

Πρέπει ο ίδιος ο σταθμάρχης να μας πει αν ήταν στη θέση του ή όχι

Τέμπη: Αίτημα από την Ελλάδα στην Τουρκία για τον πατέρα του μηχανοδηγού

«Ποιες ώρες αφορούν οι μουσικές που ακούγονταν;» ρώτησε ο Σπύρος Λάμπρου τον κ. Μπαρτζώκη, ο οποίος απάντησε ότι η πληροφορία αναφέρεται στο κρίσιμο διάστημα μετά τη διέλευση του τρένου γύρω στις 11.

«Κάτι δε μου κολλάει από την αρχή. Δεν μπορεί να λέει έτσι στον ανακριτή ο σταθμάρχης "δε γύρισα το κλειδί"», είπε.

Άφησε, μάλιστα, αιχμές για το ότι κάποια δικηγόρος, τον ρώτησε «γιατί μιλάει στα κανάλια». «Εδώ παίζονται τεράστια συμφέροντα κι εγώ θα τα χτυπήσω, ακόμα και μέσα στο δικηγορικό σώμα. 'Εχω τέτοια απειλή αυτή τη στιγμή». 

O ίδιος κατήγγειλε ότι στην πόλη της Λάρισας συζητείται ευρέως ότι ο σταθμάρχης μπήκε στην υπηρεσία με παρέμβαση πολιτικού. Πρόκειται για υψηλόβαθμη θέση εργασίας με περισσότερες οικονομικές απολαβές.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν κατάλληλος για τη δουλειά» σημείωσε.

Τέμπη: Σπαραγμός στην κηδεία της Αθηνάς - «Δε θέλω δω τι έχει το φέρετρο»

Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36

Στους 57 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ να δίνει διευκρινίσεις μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του αριθμού των αγνοουμένων που έχουν δηλωθεί στην αστυνομία.

«Ο αριθμός των νεκρών είναι 57. Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος να προσθέτουν τον αριθμό όσων έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από τους συγγενείς τους. Όσοι έχουν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ στην ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής για την σιδηροδρομική τραγωδία.

Όπως ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί με τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ να έχει ενημερώσει 11 οικογένειες, ενώ η επώδυνη διαδικασία συνεχίζεται.

Συνολικά για νοσηλεία παραμένουν 38 από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου με τους 31 να είναι σε απλές κλίνες και οι επτά σε ΜΕΘ.

Στην ίδια ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής εξήγησε για την επιχείρηση που διεξάγεται από την υπηρεσία του στο σημείο της τραγωδίας ότι «οι πυροσβέστες πραγματοποιούν σάρωση στις λαμαρίνες και το έδαφος. Σκοπός μας είναι αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοούμενων και η πιθανή συλλογή ακόμα και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα βοηθήσουν στη βιολογική ταυτοποίηση».

«Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top