«Τι να πεις στους γονείς που αντί για τα παιδιά τους παίρνουν "αέρα;"»

O ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μιλά για το δράμα των γονιών

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μιλά στο έκτακτο δελτίο ενημέρωσης του Star και τον Σπύρο Λάμπρου για την ασύλληπτη τραγωδία που βιώνουν οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη

Σπαράζουν τα σωθικά των γονιών, λέει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας για την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι οι περισσότεροι δε μπορούν να τιμήσουν τους νεκρούς τους αφού δεν έχει απομείνει τίποτα από τα άψυχα κορμιά των παιδιών.

Τέμπη: Σε σφραγισμένα φέρετρα παραδίδονται οι σοροί στις οικογένειες

 

«Βρισκόμαστε σε βαρύ πένθος. Αν σταματήσουμε να πολιτικολογούμε, θα ακούσουμε το κλάμα των ψυχών, το κλάμα των ανθρώπων που έφυγαν. Είναι τόσο βαρύς αυτός ο πόνος που τουλάχιστον τις πρώτες μέρες η σιωπή είναι το καλύτερο από όλα» είπε ο κ. Σούρας.

Μαρτυρία μητέρας - Τέμπη: «Γεμάτο φοιτητές το κυλικείο, γιατί είχε πρίζες»

Τέμπη

Σπαράζουν τα σωθικά των γονιών, λέει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας / Φωτογραφία Eurokinissi (Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: «Πώς να ξεκινήσει το πένθος μιας μάνας όταν δεν παίρνει τίποτα στα χέρια της;»

Το τραγικότερο όλων είναι ότι οι γονείς δε μπορούν να έχουν τα νεκρά παιδιά τους, δε μπορούν να βρουν τίποτα. «Ο πόνος αυτός δεν καλύπτεται με τίποτα και πρέπει να τελειώσει».

Μάλιστα είναι τέτοιο το μέγεθος της τραγωδίας που ακόμη και οι ειδικοί, δύσκολα μπορούν να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, η βοήθεια που μπορούν να δώσουν «είναι πολύ μικρή».

Τι να πεις σε αυτούς τους γονείς που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά τους και παίρνουν αέρα; Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Και πώς να ξεκινήσει το πένθος μιας μάνας όταν δεν παίρνει τίποτα στα χέρια της; Δε μπορούν να θάψουν τα παιδιά τους, να τα τιμήσουν. Να τα δουν, να τα αγαπήσουν, να τα αγκαλιάσουν, να κλάψουν. 

Τεμπη

«Τι να πεις σε αυτούς τους γονείς που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά τους και παίρνουν "αέρα;". Και πώς να ξεκινήσει το πένθος μιας μάνας όταν δεν παίρνει τίποτα στα χέρια της;» - Αμείλικτα τα ερωτήματα / Φωτογραφία Eurokinissi (Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: Το καθήκον προς τον νεκρό 

«Τι να πω σε έναν γονιό που μου τηλεφώνησε και μου είπε "θέλω να δω το παιδί μου"... Ποιο παιδί να δει, και τι να δεί; Τι να του απαντήσω και ποια λόγια παρηγοριάς να του πω; "Κάντε κουράγιο;".».

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις στις οικογένειες των θυμάτων, να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξουν συνολικές τιμωρίες, είπε ο κ. Σούρας, που είπε καταλήγοντας πως οι άνθρωποι αυτοί που έχασαν τους δικούς τους χρειάζονται συμπαράσταση από πολλούς συνανθρώπους τους προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top