Το αίτημα του πατέρα του 28χρονου μηχανοδηγού, ο οποίος σκοτώθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη, να παρευρεθεί στην κηδεία του γιου του, προωθεί το ελληνικό προξενείο στην Ανδριανούπολη.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, χθες, η οικογένεια του πατέρα του 28χρονου, ο οποίος είναι κρατούμενος σε τουρκικό σωφρονιστικό ίδρυμα, επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο στην Ανδριανούπολη και ζήτησε τη συνδρομή του, ώστε να του δοθεί άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους να παραστεί στην κηδεία του γιου του.
Τέμπη: «Σε φυλακή της Τουρκίας ο πατέρας του. Δε θα είναι στην κηδεία»
Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Έλληνας Πρόξενος επικοινώνησε άμεσα με την αρμόδια τουρκική Εισαγγελία και ζήτησε εκτάκτως άδεια να επισκεφθεί τον Έλληνα πολίτη, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης εβδομαδιαίας προθεσμίας. Η αιτηθείσα άδεια επισκέψεως δόθηκε κατ’ εξαίρεση και σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση.
Παράλληλα, ζητήθηκε και συνάντηση με τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Γενικής Εισαγγελίας Ραιδεστού ώστε να μεταφερθεί το σχετικό αίτημα του Έλληνα πολίτη.
Tέμπη: Το σπαρακτικό αντίο της συντρόφου 28χρονου μηχανοδηγού
Στο πλαίσιο οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, απέστειλε άμεσα, χθες, Ρηματική Διακοίνωση στο τουρκικό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και τηλεφωνικές επικοινωνίες της ελληνικής πρεσβείας, με τις Διευθύνσεις Διμερών Σχέσεων καθώς και Προξενικών Υποθέσεων του Τουρκικού ΥΠΕΞ.
Τέμπη: «Την ώρα της τραγωδίας είχαν πάρτι στον σταθμό της Λάρισας»
Τις απογευματινές ώρες σήμερα, θα λάβει χώρα συνάντηση, για το ίδιο ζήτημα, του Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Τέμπη: «Οι δίδυμες είπαν θα πάνε στο κυλικείο μέχρι να βρουν να κάτσουν»
Σημειώνεται ότι, η αποδοχή ή όχι του αιτήματος ειδικής αδείας για ανθρωπιστικούς λόγους εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των τουρκικών αρχών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.