Phantom: Άκαρπες οι έρευνες για τον κυβερνήτη–Επιστρατεύεται ωκεανογραφικό

Ψάχνουν την άτρακτο του αεροσκάφους σε βάθος 1.000 μέτρων

Οι εξελίξεις των ερευνών για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Phantom - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, το οποίο έπεσε στην Ανδραβίδα. Ο 31χρονος κυβερνήτης, Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης εξακολουθεί να αγνοείται και πλέον οι έρευνες θα ξεκινήσουν σε μεγαλύτερο βάθος που αγγίζει τα 1.000 μέτρα. 

Για τον σκοπό αυτόν επιστρατεύεται ειδικό ωκεανογραφικό, το «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», το οποίο ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας. 

Phantom: Με ελικόπτερα, υποβρύχιo drone και δύτες ψάχνουν τον Στάθη

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά. Ένα C-130 απελευθερώνει φωτιστικές βόμβες, προκειμένου να διευκολυνθούν τα σωστικά συνεργεία στο έργο τους τις βραδινές ώρες, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, Super Puma και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Άφαντος παραμένει ο Σμηναγός, Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom

Phantom: Συγκλονιστικό βίντεο - «Μπαμπά, σε λίγη ώρα θα με δεις...»

Στο έργο της αναζήτησης του Στάθη Τσιτλακίδη συμμετέχουν δυνάμεις της Π.Υ. Πύργου και του Π.Κ. Κρεστένων, αλλά και ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ Αράξου, με τις έρευνες να κατευθύνονται, κατά πληροφορίες, σε δύο κρίσιμα σημεία.

 Phantom: Τα σενάρια που εξετάζονται για τα αίτια της πτώσης

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να εμφανίστηκε κάποια μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης, ενώ οι υπεύθυνοι δεν αποκλείουν να προέκυψε και κάποιο θέμα υγείας του κυβερνήτη. 

Phantom: «Ο γιος μου ήταν ένα παιδί ταγμένο για την πατρίδα»

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Phantom πετούσε στα 100 μέτρα ύψος με 800 χλμ την ώρα, ενώ το σώμα των πιλότων είχε δύναμη 5G, δηλαδή πάνω από 400 κιλά. 

Ο συγκυβερνήτης του Phantom Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας που βρέθηκε νεκρός

Ποια είναι τα πιθανά αίτια της συντριβής του Phantom

Χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπυρολιάς επισκέφθηκαν στην Τρίπολη την οικογένεια του πιλότου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του Phantom κι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.

Phantom: «Μου είχε πει ότι δεν τον ενδιέφερε αν θα πέθαινε»

Το μοιραίο Phantom, το είχε παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία το 1974 και είχε αναβαθμιστεί το 2000. Η αεροπορία διαθέτει 33 τέτοια αεροσκάφη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top