Ποια είναι τα πιθανά αίτια της συντριβής του Phantom

Τι οδήγησε στην τραγωδία που έπληξε την Πολεμική μας Αεροπορία

Θλίψη έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο η συντριβή του μοιραίου F-4 Phantom σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ανδραβίδα, που οδήγησε στον θάνατο τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Phantom, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ωστόσο μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες. 

Phantom: «Μου είχε πει ότι δεν τον ενδιέφερε αν θα πέθαινε»

Για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην συντριβή του Phantom έχει ήδη συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων από το ΓΕΑ. Κρίσιμη παράμετρος είναι να βρεθούν κάποια σημαντικά για την έρευνα τμήματα του μοιραίου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό συντάκτη του Star Κώστα Συμεωνίδη, ανάμεσα στα σενάρια που ενδεχομένως να οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η αιφνίδια βλάβη στα πηδάλια του Phantom, ένας λάθος χειρισμός (όπως για παράδειγμα ένας ακραίος ελιγμός) του κυβερνήτη, κάποια ξαφνική αδιαθεσία του κυβερνήτη, μια πιθανή παραίσθηση, ή ένα τυχαίο γεγονός όπως η σύγκρουση με πουλί.

Ποια είναι τα πιθανά αίτια της συντριβής του Phantom

Ποια είναι τα πιθανά αίτια της συντριβής του Phantom

Phantom: «Ο Στάθης ετοιμαζόταν να παντρευτεί» - Αγωνία για τον 31χρονο

Στο μεταξύ στην Αρκαδία μεταβαίνουν προκειμένου να συλλυπηθούν τους γονείς του αδικοχαμένου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θ. Μπουρολιάς.

Phantom-Ο πόνος του πατέρα: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρόνων»

Σύμφωνα με τον αεροναυπηγό και ειδικό στην ασφάλεια πτήσεων Φαίδωνα Καραϊωσηφίδη  που μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι ακόμα νωρίς για να εκτιμηθούν τα αίτια της τραγωδίας και να γίνει προσέγγιση για το αν η πτώση του Phantom οφείλεται σε μηχανική βλάβη, σε απρόσμενο γεγονός, αστοχία ή ανθρώπινο λάθος.
 

Οσα είπε στο Star ο αεροναυπηγός και ειδικός στην ασφάλεια πτήσεων Φαίδων Καραϊωσηφίδης

Το Phantom πετούσε χαμηλά - Ήταν μηδενικά τα περιθώρια αντίδρασης


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top