Phantom-Ο πόνος του πατέρα: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρόνων»

«Καταστραφήκαμε όλοι» λέει ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού

Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου 29χρονου υποσμηναγού: «Βιαζόταν να φύγει γιατί πετούσε- Καταστραφήκαμε όλοι» / Βίντεο από ΕΡΤ

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom ανοικτά της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται για τον κυβερνήτη του μοιραίου μαχητικού αεροσκάφους. 

Ολονύχτιες έρευνες για τον αγνοούμενο κυβερνήτη του Phantom

 29χρονος πιλότος

Ο άτυχος 29χρονος πιλότος περήφανος με τη φόρμα του ιπταμένου / Φωτογραφία από δελτίο Star

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά…"Γιατί φεύγεις νωρίς του λέω", "φεύγω, γιατί το πρωί πετάω". Πέταξε και τέλος», είπε ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Του έλεγα εγώ "κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου". "Όχι πατέρα", μου λέει, "θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη". Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι

Phantom-Ο πόνος του πατέρα

«Καταστραφήκαμε όλοι» λέει ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού / Φωτογραφία από βίντεο ΕΡΤ

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Ο αδελφός του πιλότου μιλά στο Star

H μοιραία πτήση

Δυο Phantom είχαν απογειωθεί στις 10.15 από τη βάση τους στην Ανδραβίδα. Δεκαπέντε λεπτά μετά την απογείωση ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», όπως ήταν η κωδική ονομασία του μοιραίου μαχητικού που «καρφώθηκε» στη θάλασσα, ενώ οι δύο χειριστές του δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. 

Phantom

Το σημείο όπου κατέπεσε το μαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ανδραβίδας / Google maps

Οι έρευνες ελικοπτέρων και πλωτών συνεχίζονται για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Στις έρευνες συμμετέχουν από αέρος τρία ελικόπτερα, δύο της Πολεμικής Αεροπορίας κι ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης και τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top