Phantom: Με ελικόπτερα, υποβρύχιo drone και δύτες ψάχνουν τον Στάθη

Άκαρπες μετά από ένα 24ωρο οι έρευνες για τον 31χρονο Σμηναγό

Το ρεπορτάζ του Κώστα Γκελντή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις έρευνες εντοπισμού του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom στο Κατάκολο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, του 31χρονου Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, οι οποίες είναι άκαρπες μετά από ένα 24ωρο. 

Phantom: «Ο Στάθης ετοιμαζόταν να παντρευτεί» - Αγωνία για τον 31χρονο

Η επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια, ανοικτά του Κατάκολου, δεν έχει σταματήσει λεπτό, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Star, Κώστα Γκελντή που βρίσκεται κοντά στο σημείο.

O 31χρονος Σμηναγός και κυβερνήτης του μοιραίου Phantom, Στάθης Τσιτλακίδης

O 31χρονος Σμηναγός και κυβερνήτης του μοιραίου Phantom, Στάθης Τσιτλακίδης

Συμμετέχουν τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, βατραχάνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας με ένα υποβρύχιο drone που φτάνει σε βάθος τα 100 μέτρα. Στην περιοχή για ακόμα μια νύχτα επιχειρεί και το αεροπλάνο c130 που ρίχνει φωτιστικές βόμβες προκειμένου να φωτιστεί το σημείο και οι αναζητήσεις των διασωστικών μέσων να γίνουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Το Phantom πετούσε χαμηλά - Ήταν μηδενικά τα περιθώρια αντίδρασης

Σε ετοιμότητα είναι και το ωκεανογραφικό «Ναυτίλος» του Πολεμικού Ναυτικού για να πάει στην περιοχή του Κατάκολου, εφόσον χρειαστεί.

Το έργο των ερευνών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όμως, καθώς από το πρωί στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαλαζοπτώσεις. Το πρωτόκολλο προβλέπει έρευνες για 72 ώρες,  μπορεί όμως αυτό με ειδική διαταγή να αλλάξει και να συνεχιστούν για όσο χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top