Phantom: «Ο γιος μου ήταν ένα παιδί ταγμένο για την πατρίδα»

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του άτυχου υποσμηναγού Mάριου Τουρούτσικα

Όσα είπε στο Star o πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού, συγκυβερνήτη του Phantom

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αρκαδία για τον χαμό του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ μετά την πτώση του Phantom στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας. Το όνειρό του από μικρός ήταν να γίνει πιλότος..  

Phantom-Ο πόνος του πατέρα: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρόνων»  

«Ο Μάριος ήταν ένα παιδί ταγμένο για την πατρίδα» είπε ο πατέρας του 29χρονου συγκυβερνήτη, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, στο δελτίο ειδήσεων του Star και την Κωνσταντίνα Τσεγγενέ.

Είχα πει κάποτε ας τον δω να πετάει με μαχητικό και ας πεθάνω μετά, αφού είχε μπει στη σχολή. Τελικά πέθανε το παιδί μου και ζω εγώ

Ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ , που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης στην Ανδραβίδα, μίλησε με περηφάνεια για το παλικάρι του. Από μικρός ήθελε να γίνει πιλότος, να υπηρετήσει την πατρίδα του και όταν τα κατάφερε πετούσε πάνω από το χωριό για να τον δουν και να τον καμαρώσουν όλοι.  

Phantom: «Όποτε πετάει ο Μάριος έχω ένα βάρος στην καρδιά μου»

«Έκανε το όνειρό του, τώρα 2 - 3 χρόνια είχε ηρεμήσει λίγο από την κούραση την πολλή. Δύσκολη σχολή και δύσκολα και τα επόμενα» πρόσθεσε ο πατέρας του. 

Ο υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας

Ο υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας

«Άσπρισαν τα μαλλιά μου εμένα, από αυτό τον λόγο. Γιατί ήμασταν συνέχεια στο άγχος αν θα μείνει, αν θα φύγει, αν θα τον διώξουνε. Να πάει στη Γερμανία για τα G, αν θα περάσει τα G, ένας ατελείωτος κατάλογος άγχους» περιέγραψε ο κ.Τουρούτσικας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Μάριος - Μιχαήλ επισκέφθηκε τους γονείς του. Μήνες είχαν να τον δουν. Πατέρας και γιος συζήτησαν αρκετές ώρες και μετά ο άτυχος υποσμηναγός έφυγε, είπε ο πατέρας του.

«Δε μιλούσε για τον στρατό και όταν τον ρωτούσα πού πας , έλεγε “για δουλειά”. Δεν έλεγε “να πετάξω”. Σπάνια» κατέληξε ο πατέρας του άτυχου συγκυβερνήτη του Phantom.

Συντετριμμένος ο πατέρας του 29χρονου συγκυβερνήτη του Phantom

Συντετριμμένος ο πατέρας του 29χρονου συγκυβερνήτη του Phantom

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αρκαδία

Το χωριό Τριπόταμα έχει βυθιστεί στο πένθος για την απώλεια του Μάριου. Η σημαία στην κεντρική πλατεία κυματίζει μεσίστια.

«Η μάνα του είχε μεγάλο καημό, γιατί φοβόταν ότι το παιδί της κάθε μέρα είναι στον ουρανό και μου είπε μια μέρα πως κόβεται η ψυχή της που τον έβλεπε και περνούσε» είπε συγχωριανός.  

«Περνάγανε από εδώ τα αεροπλάνα και βγαίναμε όλοι έξω , γιατί μας το έλεγε η μητέρα του από πριν ότι θα περάσει ο Μάριος» είπε άλλος κάτοικος του χωριού με δάκρυα στα μάτια.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου, σήμερα το πρωί, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του άτυχου υποσμηναγού της Πολεμικής μας αεροπορίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top